Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Netanyahu İran halkına seslendi: Siz ve çocuklarınız daha iyisini hak ediyorsunuz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir video paylaşarak İran'a seslendi ve Ortadoğu'da İsrail'in ulaşamayacağı hiçbir yer olmadığını söyleyerek, "İran, yakında birçok insanın düşündüğünden çok daha özgür olacak" dedi.

Netanyahu İran halkına seslendi: Siz ve çocuklarınız daha iyisini hak ediyorsunuz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Pazartesi günü İngilizce olarak yaptığı bir açıklamada İran halkına seslenip, "İsrail sizin yanınızda" dedi.

Ülkesinin Hizbullah ve Hamas militanlarına yönelik operasyonlarından övgüyle bahseden Netanyahu, “Her gün sizi köleleştiren bir rejimin Lübnan ve Gazze için ateşli konuşmalar yaptığını görüyorsunuz. Fakat bu rejim her geçen gün bölgemizi daha da karanlığa ve savaşın derinliklerine sürüklüyor” dedi.

Netanyahu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

İran'ın liderleri hakkında çok konuşuyorum.  Ancak bu önemli anda size, yani İran halkına seslenmek istiyorum. Bunu doğrudan, filtreler olmadan, aracılar olmadan yapmak istiyorum.

İran rejimi her gün Lübnan'ı savunan, Gazze'yi savunan konuşmalar yapıyor.  Her gün kuklaları ortadan kaldırılıyor.  Muhammed Daf'a sorun, Nasrallah'a sorun.  Ortadoğu'da İsrail'in halkımızı ve ülkemizi korumak adına gidemeyeceği hiçbir yer yoktur.

Rejim her geçen an siz soylu Pers halkını uçuruma daha da yaklaştırıyor.  İranlıların büyük çoğunluğu rejimlerinin kendilerini umursamadığını biliyor. 

Eğer umursasaydı milyarlarca dolar Ortadoğu'daki gereksiz savaşlara harcanmazdı.

Rejimin nükleer silahlara ve savaşlara harcadığı büyük paranın, çocuklarınızın eğitimine, sağlık bakımınızın iyileştirilmesine, ülkenizin altyapısını, suya, kanalizasyona ve ihtiyacınız olan diğer şeylere harcandığını hayal edin.  Hayal edin.  Ama bildiğiniz basit bir şey var: İran'daki diktatörleriniz geleceğinizi umursamıyor.

İran nihayet özgür olduğunda ve o an insanların düşündüğünden çok daha erken geldiğinde her şey farklı olacak.  İki kadim halkımız, Yahudi halkı ve Pers halkı, sonunda barış içinde olacak.  İki ülkemiz İsrail ve İran barış içinde olacak.  Günü geldiğinde rejimin beş kıtada kurduğu terör ağı çökertilecektir.  İran daha önce hiç olmadığı kadar zenginleşecek.

İran'da on milyonlarca iyi ve namuslu insan var.  Küçük bir grubun umutlarınızı ve hayallerinizi ezmesine izin vermeyin.  Siz daha iyisini hak ediyorsunuz, çocuklarınız daha iyisini hak ediyor ve tüm dünya daha iyisini hak ediyor.

Hamas ve Hizbullah'ın tecavüzcülerini ve katillerini desteklemediğinizi biliyorum ama liderleriniz destekliyor.  Daha fazlasını hak ediyorsun.  İran halkı şunu bilmeli: İsrail sizin yanınızdadır.  Gelin, refah ve barış dolu bir geleceği birlikte inşa edelim.

NE OLMUŞTU?

Lübnan'ın büyük kısmını kontrol eden Hizbullah'ı 30 yıldır yöneten Hasan Nasrallah'ın Cuma gecesi İsrail'in hava saldırılarında öldüğü İsrail ordusu ve Hizbullah tarafından teyit edildi. İsrail'in saldırıları ardından Nasrallah’’ın cesedine ulaşıldığı ve ölüm sebebinin patlamanın şiddetiyle yaşanan travma olduğu açıklandı.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Nasrallah ve Hizbullah'ın diğer üst düzey liderlerinin cuma günü Beyrut'un güneyindeki bir işçi sınıfı mahallesinde yerin 20 metre altındaki bir sığınakta toplandığında kuşatma altında olduklarını belirtti.

Üst düzey İsrailli yetkilinin aktardığı bilgilere göre, İsrail hava kuvvetleri sığınağı yaklaşık 80 ton bombayla vurdu. Saldırıda yeraltı sığınağına nüfuz etmek için bir dizi eş zamanlı, patlamanın gerçekleştirildiği belirtildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail ordu sözcülerinden Nadav Shoshani, Nasrallah ve diğer Hizbullah yöneticilerinin toplantıda bulunduklarına dair ellerinde “gerçek zamanlı” istihbarat olduğunu söyledi. Yeraltındaki komuta merkezinin bir apartmanın altında gizli olduğu belirtildi.

İsrail'in Hatzerim Hava Üssü komutanı Tuğgeneral Amichai Levin, "Operasyon karmaşıktı ve uzun zamandır planlanıyordu." dedi.

Ajansın iki İsrailli kaynağa dayandırdığına göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu suikast onayını çarşamba günü verdi. Komuta merkezini hedef alan hava saldırıları, Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Hizbullah'ı yenme" sözü vermesinden saatler sonra gerçekleşti.


Haber Kaynağı : 12punto

başbakan diktatör Gazze hamas hasan nasrallah İsrail İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İsrail Ordusu