Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

New York başsavcısı harekete geçti: Trump'ın mal varlığına el konabilir

New York Başsavcısı'nın, Donald Trump'ın mal varlığına el koymak için harekete geçebileceği iddia edildi.

New York başsavcısı harekete geçti: Trump'ın mal varlığına el konabilir

12PUNTO DIŞ HABERLER

New York Başsavcısı Letitia James, pazartesi günü eski başkan Donald Trump varlıklarına el koyulmasını talep edebilir. Başsavcının, Trump'ın yargılandığı dolandırıcılık davasında talep edilen 454 milyon dolarlık kefaleti ödemek için son tarih olan 25 Mart'a denk gelecek şekilde mal varlıklarının dondurulması için mahkemeye dilekçe verebileceği iddia ediliyor.

CNN'de yer alan habere göre, başsavcının Trump'ın mal varlıklarının dondurulması için mahkemeye başvurması mümkün. CNN'in kaynak göstermediği haberde, New York başsavcılık ofisinin bu yönde bir hazırlık içinde olduğu yazıldı.

Dolandırıcılık davasında kararın açıklanmasından kısa süre sonra Trump'ın kampanya ekibi, destekçilerine bağış yapmaları çağrısında bulunmuştu. 

Trump'ın kampanya ekibi, paylaştığı mesajlarda "Pis ellerinizi Trump Tower'dan uzak tutun!" ifadesini kullanmıştı.

Trump'ın avukatları, iki gün önce, 30 kefalet şirketinin Trump'ı reddettiğini, kendisine karşı açılan 454 milyon dolarlık dolandırıcılık davasının tamamını kapsayan bir kefaletin, dava temyiz sürecindeyken ödenmesinin 'pratik olarak imkansız' olduğunu söylemişti.

YÜZLERCE MİLYON DOLARLIK CEZALAR ALMIŞTI

Trump'ın şirketleri, Trump Organizasyonu ve aralarında oğulları Eric Trump ve Donald Jr. Trump'ın da bulunduğu üst düzey yöneticilerin, Trump'ın servetini şişirerek bankaları ve sigortacıları aldatmak için yıllarca plan yaptığını tespit eden Yargıç Arthur Engoron'un bu yılın başlarında verdiği karara itiraz etti. Trump'ın şirketlerinin, kredileri güvence altına almak ve mali anlaşmalar yapmak için kullanılan mali tablolarda manipülasyon yaptığı tespit edilmişti. 

Engoron, Trump'a 355 milyon dolar artı faiz ödemesini emretti. Bu ceza, karar sırasında 450 milyon doların üzerine çıktı; temyiz sürecinde teminat için istenen günlük 112.000 dolarlık faiz de cezaya eklendi. Bu ceza, Trump'ın yazar E. Jean Carroll'a 1990'larda cinsel saldırıda bulunduğu suçuyla ödemesi istenen 83,3 milyon dolar (geçen yıl jüri tarafından verilen 5 milyon dolarlık cezaya ek olarak) 83,3 milyon dolar ödeme emrinin ardından geldi. 

Trump'ın kampanya ekibi, Trump'ın ağzından yazılmış bir mesaj paylaşarak şöyle demişti:

"Gün bitmeden, Trump yanlısı bir milyon yurtseveri destek olmaya çağırıyorum."

Trump'ın kampanyasına verilen mali destek şu ana kadar istenen seviyelerin çok uzağında kaldı. Eski ABD başkanının kampanyası, şu ana kadar eski başkanlık kampanyalarının aynı dönemlerinde toplanan paraya henüz yaklaşamadı.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Donald trump trump dava