Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Seçimlere müdahale ettiği iddia edilmişti: Donald Trump’a yeni iddianame

ABD'de eski başkan Donald Trump hakkında 2020 seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik yeni bir federal iddianame hazırlandı. İddianame, Yüksek Mahkemenin resmi eylemler için sağladığı dokunulmazlığı göz önünde bulundurarak daraltıldı.

Seçimlere müdahale ettiği iddia edilmişti: Donald Trump’a yeni iddianame

ABD'de eski başkan Donald Trump hakkında 2020 başkanlık seçim sonuçlarını kendi lehine değiştirme girişimi iddiasıyla revize edilmiş yeni bir federal iddianame hazırlandı. 

Özel Yetkili Savcı Jack Smith tarafından hazırlanan gözden geçirilmiş iddianamede, Trump’a daha önce yöneltilen dört suçlama da yer alıyor. Ancak Yüksek Mahkemenin "devlet başkanının resmi eylemi" olarak kabul edebileceği kısımlar iddianameden çıkarılarak, suçlamalar nispeten daraltıldı.

Yeni iddianamede, Trump’ın görevdeki bir başkan değil, bir siyasi aday olarak eylemleri ön plana çıkarıldı. 

Bu değişiklik, Yüksek Mahkemenin geçen ay Trump'ın resmi eylemleri için kısmi dokunulmazlık hakkına sahip olduğuna ancak aday olarak attığı adımlar için dokunulmazlık hakkı bulunmadığına hükmetmesinin ardından geldi.

Özel Yetkili Savcı Smith, Trump'ı 2020 başkanlık seçimlerine cezai müdahalede bulunmaktan yargılarken, Trump’ın hukuk ekibi seçimlere müdahale davasının düşürülmesi için başkanlık dokunulmazlığı iddiasında bulunmuştu. 

ABD Yüksek Mahkemesi, 1 Temmuz’da eski Başkan'ın resmi eylemleri nedeniyle kovuşturmaya karşı kısmi dokunulmazlık hakkına sahip olduğuna karar vermiş, ancak bu dokunulmazlığın özel davranışlar için geçerli olmadığına hükmetmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

ABD Yüksek Mahkemesi Donald trump