Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8510
Dolar
Arrow
34,2182
İngiliz Sterlini
Arrow
45,4500
Altın
Arrow
2925,0000
BIST
Arrow
9.072
/dunya/video-emir-hamaneyden-geldi-iran-yuzlerce-balistik-fuze-israil-hedeflerine-ateslendi-53535

Emir Hamaney'den geldi, İran: Yüzlerce balistik füze İsrail hedeflerine ateşlendi

İsrail ordusu, İran’ın İsrail’e balistik füzeler ateşlediğini duyurdu. Yüzlerce balistik füzenin ateşlendiği saldırının emri Hamaney'den geldi. İran’ın füze saldırılarının ardından, İsrail ordusu halkın sığınaklardan çıkabileceği duyurdu.

İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e doğru füzeler atıldığını ve Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "kısa süre önce" İran'dan İsrail'e füzeler atıldığı belirtildi.

Atılan füzeler nedeniyle Tel Aviv başta olmak üzere ülkenin genelinde sirenlerin çaldığı aktarıldı.

İsraillilere "uyarıları dikkate almaları ve güvenli yerlerde kalmaları" çağrısı yapıldı.

Bu açıklamanın ardından ülkenin birçok bölgesinde de siren sesleri duyuldu.

İRAN DEVLET TELEVİZYON: İSRAİL'E YÖNELİK SALDIRILAR BAŞLADI

İran devlet televizyonu, İran’ın İsrail’e yönelik saldırlarının başladığını duyurarak, “Yüzlerce balistik füze İsrail hedeflerine ateşlendi” ifadelerini kullandı.

"İŞGAL TOPRAKLARININ KALBİNİ HEDEF ALDIK"

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e düzenlenen füze saldırısını doğrulayarak, “Haniye, Nasrallah ve Nilfuruşan'ın intikamı için işgal topraklarının kalbini hedef aldık.

Siyonist rejim İran'ın saldırılarına karşılık verirse daha ağır saldırılar ile karşı karşıya kalacak” ifadelerini kullandı.

İRAN: YASAL, MANTIKLI VE MEŞRU SALDIRI

İran’ın Birleşmiş Milletler misyonu, İsrail’e saldırıyı “yasal, mantıklı ve meşru bir yanıt"  olarak tanımladı.

X’ten yapılan paylaşımda “İsrail’in karşılık vermeye cüret etmesi halinde daha yıkıcı bir saldırının yapılacağı” kaydedildi.

EMİR HAMANEY’DEN.. GÜVENLİ YERE GÖTÜRÜLDÜ

İran’ın düzenlediği saldırının ülkenin dini lideri Ali Hamaney tarafından verildiği açıklandı. Emrin Hamaney’den olduğunu açıklayan İranlı yetkili, Tahran’ın her türlü misillemeye hazır olduğunu da vurguladı.

Bu kaynak, Hamaney’in saldırının ardından güvenli bir yere götürüldüğü belirtti.

İran’ın füze saldırılarının ardından, İsrail ordusu halkın sığınaklardan çıkabileceği duyurdu.

"KARŞILIK VERECEĞİZ"

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, “İsrail vatandaşlarını savunacağız ve İran füzelerine uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz” dedi.

ÜRDÜN VE IRAK HAVA SAHASINI KAPATTI

Ürdün, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısının ardından hava sahasını uçuşlara kapattı. Ürdün'ün ardından Irak da hava sahasını kapattı.

UÇUŞLAR İPTAL

İsrail’in Tel Aviv’de bulunan en büyük havalimanı Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’nda uçuşlar durduruldu. Daha sonra İsrail’in uçuşlarla ilgili kurumu, tüm havalimanlarında kalkış ve inişlerin iptal edildiğini açıkladı.

İsrail ordusu da yaptığı açıklamada hava sahasının kapatıldığını belirtti.

BIDEN ULUSAL GÜVENLİK EKİBİNİ TOPLADI

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Lübnan'a artan saldırılarının ardından giderek yükselen İsrail-İran gerilimine ilişkin ulusal güvenlik ekibini topladığı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Biden, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırıları başlamadan önce sabah saatlerinde ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldi.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de katıldığı görüşmede, İran'ın İsrail'e yönelik balistik füze saldırı hazırlığına ilişkin güncel durum değerlendirildi.

Biden ile ulusal güvenlik ekibi, İsrail'in kendini savunmasına yönelik ABD'nin yardımlarını ve bölgede görev yapan Amerikan askerlerinin son durumunu da ele aldı.

AA muhabirine açıklama yapan ve adının açıklanmasını istemeyen kıdemli bir Beyaz Saray yetkilisi, İsrail-Lübnan gerilimine ilişkin, "ABD, İran'ın yakın zamanda İsrail'e yönelik bir balistik füze saldırısı yapmaya hazırlandığı şeklinde işaretlere sahip. İsrail'i bu saldırıya karşı savunmak için savunma hazırlıklarında aktif şekilde destekliyoruz. İran'dan İsrail'e yönelik doğrudan bir askeri saldırı, İran için ağır sonuçlar doğuracaktır." açıklamasını yapmıştı.

Haber Kaynağı : 12punto