Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yüksek vergi protestosunda Meclis binasını yaktılar

Kenya hükümetinin 2,7 milyar dolarlık ek vergi planlarına karşı insan hakları grupları ve polis gözlemcilerinden oluşan gruplar, protesto gösterileri düzenlemeye devam ediyor. Bugün Nairobi'de yaşanan gelişmeye göre, protestocular parlamento binasına girdi ve binada yangın çıktığı bildirildi.

Yüksek vergi protestosunda Meclis binasını yaktılar

Kenya'nın başkenti Nairobi başta olmak üzere ülkenin farklı noktalarında binlerce kişi, bütçe açığını kapatmak amacıyla vergi atışını içeren yasa tasarısının geri çekilmesini istedi.

Aralarında Uluslararası Af Örgütü ve Kenya Tabipler Birliği'nin de bulunduğu beş hak grubu perşembe günü geç saatlerde yaptıkları ortak açıklamada, polisin başkent Nairobi'deki protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandığını söyledi.

KENYA HALKI YASAYI İSTEMİYOR

Protestocular hükümetin finans yasa tasarısından tamamen vazgeçmesini istiyor. Karşıtlar bunun ekonomiyi boğacağını ve zaten geçim sıkıntısı çeken Kenyalılar için hayat pahalılığını arttıracağını söylüyor.

Ancak Uluslararası Para Fonu, hükümetin bütçe açığını ve devlet borçlanmasını azaltmak için gelirleri arttırması gerektiğini söylüyor.

Bugün Kenya'da yaşanan gelişmeye göre, Nairobi'de protestocular parlamento binasına girdi ve binada yangın çıktığı bildirildi.

İşte o anlar:

 


Haber Kaynağı : 12punto

Kenya