Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

2023'te iş yeri değiştirenler dikkat! Vergi sürpriziyle karşılaşmamak için yapmanız gerekenler

Yıl içinde iş yeri değiştiren veya aynı işverene bağlı çalışmaya devam etmekle birlikte işverenin şirketleri arasında geçiş yapanlar, vergi açısından dikkatli olmalı. Geçen yıl bu şekilde iş yeri değiştirenlerden belli limitleri aşanlar mart ayının sonuna kadar beyanname vermek zorundalar.

2023'te iş yeri değiştirenler dikkat! Vergi sürpriziyle karşılaşmamak için yapmanız gerekenler

Vergi borcundan kaçınmak veya vergi iadesinden faydalanmak isteyenler için bazı adımlar önemli. Özellikle işyeri değiştiren veya işverenin şirketleri arasında geçiş yapan bireylerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl içerisinde bu tür bir değişiklik yaşayan ve belirli limitleri aşan kişiler, mart ayının sonuna kadar vergi beyannamesini vermeleri gerekiyor. Bu beyanname süreci, vergi yükümlülüklerinin doğru ve zamanında yerine getirilmesini sağlamak adına önemli. 

HaberTürk'ten Ahmet Kıvanç'ın konuyla ilgili yazısı şu şekilde:

"İşyeri değiştirildiğinde önceki iş yerinde ne kadar kazanç elde edildiğine bakılmıyor. Yeni işyerindeki işveren işçi o yıl ilk kez ücret alıyormuş gibi ilk vergi diliminden başlayarak hesaplanan vergiyi kesiyor. Maliye ise vergi açısından kişinin yıllık toplam kazancına bakıyor.

Birden sonraki işveren veya işverenlerden elde edilen brüt kazanç 150 bin lirayı aşarsa ertesi yılın mart ayında beyanname doldurulması gerekiyor. Bu nedenle geçen yıl iş yeri değiştirip birden sonraki işverenden elde ettikleri kazanç toplamı 150 bin lirayı aşanlar bu yıl mart ayının sonuna kadar beyanname doldurmak zorundadır.

Beyanname doldurmayanlar vergi ziyaı cezasıyla karşı karşıya kalırlar. Vergi borçlarında zamanaşımı süresi beş yıldır. Maliye, 2023 yılındaki kazanç için doğan vergi borcunu önümüzdeki beş yıl içinde tespit ettiğinde hem vergi ziyaı cezası uygular hem de vergi borcunu faiziyle tahsil eder."


Haber Kaynağı : 12punto

şirket vergi