Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD'li bankadan TCMB'nin faiz kararı yorumu: 'Oldukça kısıtlayıcı bir alana taşıdığını düşünüyoruz'

ABD bankası Bank of America (BofA), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) dün açıkladığı faiz kararını değerlendirdi. BofA, yılın geri kalanında faiz artırımı yapmasının çok olası görünmediğini belirtti.

ABD'li bankadan TCMB'nin faiz kararı yorumu: 'Oldukça kısıtlayıcı bir alana taşıdığını düşünüyoruz'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB),  dün para politikası faiz kararını 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. ABD'li banka, Bank of America (BofA), Merkez Bankası'nın faiz artırım kararını değerlendirdi. 

BofA, TCMB'nin dünkü faiz kararını değerlendirirken; yılın geri kalında bir faiz artırımı yapmasının çok olası görünmediğini belirtti ve politika faizinin yıl sonuna kadar 250 baz puan indirmesini beklediklerini açıkladı.

"KISITLAYICI HALDE"

BofA, TCMB'nin dünkü faiz kararı ve mesajlarını değerlendirirken, bankanın izleyeceği politikaya yönelik beklentilerini de açıkladı. TCMB’nin politika faizini 500 baz puan ve gecelik borçlanma/borç verme faizlerini bu oranın sırasıyla 300 baz puan altında ve üstünde belirlemesinin etkin faiz artırımını 650 baz puana getirdiğini aktaran Bank of America, para politikası duruşunun artık çok kısıtlayıcı hale geldiğini belirtti. 

BofA, "Sadece politika faizini değil, son dönemde attığı düzenleyici adımları da göz önünde bulundurduğumuzda TCMB'nin politika duruşunu artık oldukça kısıtlayıcı bir alana taşıdığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ

"Politikada duruşundaki yüksek sıkılık seviyesi göz önünde bulundurulduğunda, TCMB'nin tekrar faiz artırımına gitmesini çok düşük bir ihtimal olarak görüyoruz" değerlendirmesini yapan BofA, "Açıklamalarında daha fazla artırıma açık kapı bıraktılar; ancak ücret artışları, fiyat ayarlamaları ve seçim kampanyası harcamalarının etkisi azaldıkça aylık enflasyon eğiliminin ikinci çeyrekte itibaren yavaşlamasını bekliyoruz. Yıl sonunda enflasyonu yüzde 42 olarak görüyor ve yıl sonuna kadar 250 baz puanlık bir indirimle politika faizini yüzde 47,5'e çekebileceklerini düşünüyoruz" dedi.



Haber Kaynağı : 12punto

ABD BofA TCMB faiz kararı