Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dünya Bankası'ndan Mısır'a ekonomik destek

Dünya Bankası, Mısır'ın kalkınma ve reform çabalarını desteklediklerini belirterek; gelecek 3 yıl içinde 6 milyar dolardan fazla destek sağlamayı planladıklarını duyurdu.

Dünya Bankası'ndan Mısır'a ekonomik destek

Dünyas Bankası, Mısır'ın kalkınma ve reform çabalarının desteklediğini belirtti. Bankanın yaptığı açıklamada, gelecek 3 yıl içinde 3 milyar doları hükümet programlarına mali destek, 3 milyar doları da özel sektöre olmak üzere Mısır'a toplam 6 milyar dolardan fazla destek sağlamayı planladığı bildirildi.

Dünya Bankası Grubu'nun Mısır ile uzun vadeli stratejik ortaklıkta kararlı olduğu vurgulayarak, ülkenin ekonomik toparlanma ve kapsayıcı büyüme için sürdürülebilir bir yolun yeniden tesisi için aldığı önlemlerin desteklendiği aktarıldı.

MISIR'A TEŞVİK

Dünya Bankası, programlarının özel sektörün büyümesi ve istihdamın oluşturulması, kapsayıcı sosyal koruma, sağlık ve eğitim sistemleri aracılığıyla insan sermayesinin iyileştirilmesi ve iklim açısından akıllı çözümler ve güçlendirilmiş ekonomik yönetim yoluyla dayanıklılığın teşvik edilmesi gibi öncelikli alanlarda Mısır'ı desteklediği kaydedildi.


Haber Kaynağı : AA

Dünya Bankası Ekonomi Mısır