Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Farmers Edge'den kredi genişletmesi

Farmers Edge kredi imkanını 93,37 milyon dolara genişleterek ek fon, işletme sermayesi ve genel kurumsal amaçlar için tahsis edilecek.

Farmers Edge'den kredi genişletmesi

Dijital tarım teknolojisinde uzmanlaşmış bir şirket olan Farmers Edge Inc. (TSX: FDGE), Fairfax Financial Holdings Limited ile olan kredi sözleşmesini tadil ederek teminatlı kredi imkanını 12 milyon dolar arttırdı ve toplam anapara tutarını 93.37 milyon dolara çıkardı. Bugün açıklanan ek fon, işletme sermayesi ve genel kurumsal amaçlar için tahsis edilecek.

İŞLEM KABUL EDİLDİ

Tadil edilen kredinin koşulları, yıllık %6 faiz oranı ve 31 Ocak 2025 olarak belirlenen vade tarihi de dahil olmak üzere orijinal anlaşmayla aynı kalmaktadır. Farmers Edge Yönetim Kurulu'ndaki bağımsız direktörler oybirliğiyle bu işlemi onayladı ve bu işlem Toronto Menkul Kıymetler Borsası tarafından da Şirket El Kitabı'nın 501(c) bölümü uyarınca kabul edildi.

Merkezi Winnipeg, Manitoba'da bulunan Farmers Edge, dijital tarım alanındaki ilerlemeleriyle tanınmaktadır. Şirket donanım, yazılım ve hizmet çözümlerini içeren bir dizi tescilli teknoloji sunmaktadır. Bu yenilikler, tarımsal operasyonları optimize etmeyi ve sürdürülebilir gıda üretimini desteklemeyi amaçlayan bağlı tarla sensörleri, yapay zeka ve büyük veri analitiği kullanımı yoluyla veri odaklı tarım uygulamalarını geliştirmek için tasarlanmıştır.

PİYASA DEĞERİNDE DÜŞÜŞ 

Tadil edilen bu kredi imkanının finansal detayları Farmers Edge tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Farmers Edge Inc. (TSX: FDGE) işletme sermayesini güçlendirmek ve dijital tarım teknolojisi girişimlerini desteklemek için ek finansman sağlarken, InvestingPro'nun görüşleri şirket için nüanslı bir finansal manzara ortaya koyuyor. Piyasa değeri 10,64 milyon dolar ve 2023'ün 3. çeyreği itibariyle son on iki aylık geliri 19,51 milyon dolar olan Farmers Edge'in, aynı dönemde %25'in üzerinde bir gelir düşüşü ile belirginleşen zorlu koşullarda yol aldığı açıktır.

InvestingPro İpucu, şirketin -%62,96'lık negatif brüt kar marjı ve -%262,02'lik faaliyet geliri marjı ile çalıştığı için daha da zorlayıcı hale gelebilecek önemli borç yükünün altını çiziyor. Ek kredi kolaylığı çok ihtiyaç duyulan likiditeyi sağlayabilir, ancak şirket hızla nakit tükettiğinden ve analistler bu yıl karlılık beklemediğinden endişeler devam ediyor.

Yatırımcılar şirketin hisse senedi fiyatlarındaki oynaklığa dikkat etmelidir; şirket son üç ayda %161,54'lük toplam fiyat getirisiyle güçlü bir getiri sağlamış olsa da bu, son beş yıldaki önemli bir fiyat düşüşünün ardından gelmiştir. Farmers Edge'e yatırım yapmayı düşünenler için en son ölçümler ve trendler hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. InvestingPro+ aboneliği ile kullanıcılar daha da detaylı analizlere ve ipuçlarına erişim sağlayabilirler; şu anda %50'ye varan indirimlerle özel bir Yeni Yıl indiriminden yararlanabilirler. 2 yıllık abonelikte ek %10 indirim için SFY24 veya 1 yıllık abonelikte ek %10 indirim için SFY241 kupon kodunu kullanın. Farmers Edge ve diğer şirketler hakkında ek ipuçları ve içgörüler, FDGE için 15'ten fazla ek ipucu listeleyen InvestingPro'da bulunabilir.


Haber Kaynağı : 12punto

dolar finans hisse senedi kredi piyasa sermaye Farmers Edge