Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

HSBC'den yıl sonu için dolar ve euro tahmini: TCMB faiz indirimine ne zaman başlayacak?

HSBC, yıl sonu için dolar/TL ve euro/TL tahminlerini açıkladı. Kurum aynı zamanda Merkez Bankası’nın faiz indirimini ne zaman yapacağına dair öngörüde de bulundu.

HSBC'den yıl sonu için dolar ve euro tahmini: TCMB faiz indirimine ne zaman başlayacak?

İngiliz bankacılık devi HSBC, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararları, dolar/TL ve euro/TL ilişkin tahminlerini paylaştı.

TCMB NE ZAMAN FAİZ İNDİRİMİ YAPACAK?

Dev banka TCMB'nin ilk faiz indirimini 2025 ilk çeyrek de yapacağını öngördü. 2024 sonunda faizin yüzde 50 olacağını tahmin eden HSBC, 2025 ilk çeyrekte faizin yüzde 45, ikinci çeyrekte ise yüzde 40 olmasını beklediğini açıkladı.

HSBC raporunda, Türk Lirası’nın olumlu bir gidişat sergilediğini kaydetti. Merkez Bankası’nın şahin duruşundan sapmadığı dile getirilirken, bankanın iletişimi ve eylemlerinin yılın geri kalanında politika yaklaşımında bir değişikliğe işaret etmediği vurgulandı.

Dev banka Merkez Bankası’nın odak noktasının enflasyondaki düşüşün ve dolarsızlaşmanın devamlılığını sağlamak için yeterli düzeyde para politikası sıkılığını sürdürmede kilit öneme sahip olan aşırı TL likiditesini azaltmak olduğunun altını çizdi.

DOLAR VE EURO TAHMİNİ

“Bu nedenle, reel bir döviz değerlenmesinin USD-TRY'de daha yüksek bir hareket gerektireceğinin bilincinde olmamıza rağmen, orta vadede TL için yapıcı olmaya devam ediyoruz” açıklamasını yapan banka dolar/TL kuru için yıl sonu tahminini şu anki seviyeden sadece 3 TL daha yukarı yani 36 TL olarak açıkladı. Euro/TL kuru içinse 37,8 TL öngörüsünde bulundu.


Haber Kaynağı : 12punto

dolar/TL dolar euro faiz faiz indirimi Merkez Bankası HSBC Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türk Lirası TL TCMB