Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kombide dolandırıcılığa dikkat! Her kış aynı masal: 'Anakartın değişmesi lazım'

Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, havaların soğumasıyla birlikte kombi bakımına ilişkin uyarılarda bulundu.

Kombide dolandırıcılığa dikkat! Her kış aynı masal: 'Anakartın değişmesi lazım'

Kombilerin periyodik bakımlarının yılda en az bir defa mutlaka yaptırılması gerektiğini ifade eden Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, kombi ve tesisatının sağlıklı çalışıp uzun ömürlü olması için düzenli olarak bakım yapılması gerektiğine dikkat çekti.

"DOĞALGAZ FATURASI ÖDEYEREK DAHA ÇOK ISINIRSINIZ"

Başkan Ünlügül, “Bakımı yapılmayan kombi ve tesisatın verimi düşer ve ömrü kısalır. Verimi düşen kombi daha fazla doğalgaz tüketir ve evinizi daha az ısıtır. Bunlar da yüksek doğalgaz faturaları olarak geri dönmektedir. Kombilerin mutlaka bakımlarını yapılması gerekmektedir.

Kombinizin bakımını yaptırdığınız takdirde hem kombinizin verimi artar hem de ömrü uzar. Bakımı yaptırılan kombiler sürekli arıza yapmayacağı için size beklenmedik masraf çıkarmazlar. Sonuç olarak daha az doğalgaz faturası ödeyerek daha çok ısınırsınız” dedi.

DOLANDIRICILIĞA DİKKAT!

Mehmet Ünlügül, bazı fırsatçıların vatandaşları arayıp kendilerini ‘yetkili kombi bakım servisi’ olarak tanıttığını veya internete ilan verdiğini söyledi. Dolandırıcıların özellikle arama motorlarına ve sosyal medya araçlarına reklam verdiğini hatırlatan Ünlügül, “Kombi bakımında ve parça değişiminde yüksek fiyat, gereksiz yere ürün değiştirme, olmayan arızanın tamir edildiği iddiasıyla para alma gibi konularda şikayetlerin özellikle bu dönemde artmaktadır.

Böyle bir mağduriyetin yaşanmaması için bakım yaptıracak tüketicilerimizin odamızdan bilgi almaları gerekmektedir. Odaya kaydı olmayan kişi veya kişilere kombi bakımı yaptırmaları doğru olmayacaktır. Tüketicilerimiz, sanal ortamda dolaşan 'kombinizin bakımını uygun fiyata yapalım', 'yetkili servis, uygun fiyat' gibi reklam ve telefonlara itibar edilmemelidir. Vatandaşlar, kombi bakımlarında değişen parça var ise mutlaka o parçayı teslim almalıdır. 

Kombi bakımı sonrası yapılan işlemlerin yazılı olduğu servis bakım formu talep edilmelidir. Yetkili servis olarak kendilerini tanıtanlardan iş yeri kimlik belgesi istenmesi ve gelen elemanların odamıza kayıtlı olduğunu mutlaka teyit edilmelidir. Yapılan işlemle ilgili servis fişi alınmalı ve yapılan işlemlerin servis fişine eksiksiz yazılması sağlanmalı. Bakımın odamıza kayıtlı firmalar ve uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir” dedi.


Haber Kaynağı : İHA

doğalgaz kombi anakart