Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.900

Mahfi Eğilmez enflasyonun ne olduğunu anlattı

İktisatçı Mahfi Eğilmez, TÜİK'in açıkladığı ağustos ayı enflasyon verilerini değerlendirerek, enflasyondaki gerilemenin fiyat düşüşü anlamına gelmediğini vurguladı. Eğilmez, "Fiyatlar yine artıyor ama artış hızı yavaşladı" dedi.

Mahfi Eğilmez enflasyonun ne olduğunu anlattı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ağustos ayı enflasyon verileri, ekonomistler ve kamuoyu tarafından dikkatle takip edilirken, İktisatçı Mahfi Eğilmez, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, bu verilerle ilgili önemli bir uyarıda bulundu.

Ağustos ayında aylık bazda enflasyon yüzde 2,47 artış gösterirken, yıllık bazda enflasyon yüzde 61,78’den yüzde 51,97’ye geriledi. TÜİK tarafından açıklanan bu verileri değerlendiren Eğilmez, enflasyondaki gerilemenin fiyat düşüşüyle karıştırılmaması gerektiğini belirtti.

BİRBİRİNE KARIŞTIRILIYOR

Eğilmez, enflasyonun düşmesinin, fiyatların artış hızının yavaşlaması anlamına geldiğini vurgulayarak, "Gelen sorulardan gördüğüm kadarıyla hala enflasyon düşüşüyle fiyat düşüşü birbirine karıştırılıyor. Enflasyon düşüyor dendiğinde fiyatların artış hızı düşüyor yani fiyatlar artmaya devam ediyor ama eski hızına göre daha yavaş artıyor demektir" ifadelerini kullandı.

Eğilmez, enflasyonun yıllık yüzde 51,97 olarak açıklanmasının kendi tahminlerine yakın olduğunu da belirtti. Bu uyarısıyla Eğilmez, enflasyon verilerinin dikkatle analiz edilmesi gerektiğini ve enflasyonun düşmesinin, fiyatların düşeceği anlamına gelmediğini bir kez daha hatırlattı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

TÜİK Mahfi Eğilmez Enflasyon