Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Microsoft'tan İspanya'ya dev yatırım

Microsoft, yapay zeka altyapısının konuşlandırılması için 2024 ve 2025 yıllarında İspanya'ya 1 milyar 950 milyon avroluk yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Microsoft'tan İspanya'ya dev yatırım

ABD'li teknoloji devi Microsoft, yapay zeka altyapısının İspanya'ya konuşlandırılması için 2024 ve 2025 yıllarında 1 milyar 950 milyon avroluk yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Microsoft Başkanı Brad Smith, bugünkü Madrid ziyareti sırasında İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile yaptığı görüşmenin ardından X hesabından yaptığı açıklamada, İspanya'ya bu yatırımı gerçekleştireceklerini duyurdu.

Başbakanlık kaynakları, Microsoft'un yapacağı bu yatırımın, dijital inovasyonu ve yapay zeka kullanımını teşvik etmek için altyapı hizmetlerine yönelik olacağını belirtti.

Microsoft'un 37 yıldır İspanya'da faaliyet gösterdiği bilinirken, yapılacak yatırımın bir parçası olarak başkent Madrid'de bulut tabanlı bir veri merkezi ve ülkenin kuzeyindeki Aragon bölgesinde bir veri merkezi kampüsü kurulması planlanıyor.

Bu yatırım, Microsoft'un İspanya ve Avrupa'daki kamu kurumları ve özel sektörlere hizmet vermeyi planladığı belirtilirken, yurttaş hizmetlerini iyileştirmek, yapay zekaya dayalı inovasyonu teşvik etmek ve ulusal siber güvenliği güçlendirmek için çalışacağı ifade edildi. İspanya hükümeti ile "Ulusal Yapay Zeka Stratejisi" ve "Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi" adı altında projelerde işbirliği yapılacağı da belirtiliyor.

İspanya resmi haber ajansı EFE, Microsoft'un yapacağı bu yatırımın ülkenin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası'na 8,4 milyar avroluk bir katkı sağlaması ve 2026-2030 döneminde 69 bin kişiye istihdam yaratması bekleniyor.

Başbakan Sanchez, X hesabından yaptığı açıklamada, "Dijital dönüşümün zorluklarıyla başarılı bir şekilde başa çıkabilmek için kamu-özel sektör işbirliğinin çok önemli olduğunu" vurguladı.


Haber Kaynağı : AA

Microsoft yatırım İspanya