Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yeni asgari ücret sonrası rakamlar yeniden belirlenecek. Maaşlar, borçlar, ödenekler

Asgari ücret maratonu sonuçlandı ve milyonları etkileyecek ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı. Yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından gözler, 17 bin 2 lira sonrası değişecek rakamlara döndü. Sadece asgari ücret değil askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı da değişti.

Yeni asgari ücret sonrası rakamlar yeniden belirlenecek. Maaşlar, borçlar, ödenekler

Milyonları etkileyecek asgari ücret tutarının açıklanmasının ardından 2024'te değişecek rakamlar da belli oldu. Doğrudan ve dolaylı olarak milyonları etkileyecek değişen rakamlar şunlar oldu;

DOĞUM VE ASKERLİK BORÇLARI

Yeni asgari ücret rakamıyla askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemin rakamları da değişti. Şu anda 143.08 TL olan prim tutarı yılbaşındaki artışla birlikte zamlanacak.

ENGELLİ AYLIĞI

Engelli aylığı asgari ücretle bağlantılı olarak belirlenen kalemlerden biri. Şu anda 1874 TL iken 2 bin 500 liranın üstüne çıkması bekleniyor.

GSS PRİMLERİ ARTACAK

Yeni asgari ücret artışı GSS primlerini de etkiledi. Hastanelerden ve sağlık kuruluşlarından yararlanmak için brüt asgari ücretin yüzde 3'üne karşılık gelen tutar kadar ödeme yapılması gerekecek. Şu anda 342.06 TL olan ödeme yeni dönemde artacak.

65 YAŞ AYLIĞI

65 yaş aylığı bugün yeni zamdan önce 2680 TL olarak ödenirken yeni zamla beraber ne kadar olacağı ilerleyen günlerde belli olacak.

STAJYER ÖĞRENCİLERİN MAAŞI

İşletmelere staja giden lise ve üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti de yeni asgari ücretle arttı. Bu tutar şu anda 3420.57 TL iken yeni zam sonrasında resmi açıklamanın ardından bu tutar da belli olacak.



Haber Kaynağı : 12punto

2024 asgari ücret maaş öğrenci Resmi açıklama zam

İlgili Haberler