6 vejetaryen Türk yemeği
Türkiye'de yaygın olarak bulunan lezzetli, taze, mevsimlik ürünlerle hazırlanan çok sayıda yemek vejetaryen tarzdadır.
Enginar salatası
İmambayıldı
Türk mutfağında karnıyarığın vejetaryen versiyonuna imam bayıldı denir. Yanına pirinç pilavı ile afiyetle yenen bir yemektir.
Patatesli mantı (Hingel)
Kıyma yerine patates ile yapılan bu mantı, ağız sulandıranların başında geliyor.
Mücver
Mücver çoğu sebzeden yapılabilir, ancak en yaygın olanı kabaktır. Kabak rendelenir ve taze dereotu ve maydanozla karıştırılır, hamur haline getirilir ve kızartılır. Mücver yoğurt veya beyaz peynir ile çok daha lezzetlidir.
Şakşuka
Patlıcan, domates ve patatesler kavrulduktan sonra üzeri bol domates-soğan sosuyla kaplanır. Genellikle yoğurtla servis edilen şakşuka, herkesin tadını bakması için taze, doyurucu bir mezedir.
Yeşil mercimek köftesi
Sanki kıymalıymış gibi bir lezzet sunan bu köfte mercimek ve baharatlar ile harika bir karışım.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
Ela Rümeysa Cebeci'nin cep telefonunda olay video!
Basit bir davada bunlar oluyorsa varın gerisini düşünün!..
Asgari ücret için kulislerde konuşulan rakam sızdı!
CHP'nin yeni 'Gölge Kabinesi' belli oldu!
Gaziantep soygunu-3 'Türk sokağı manzarası!'
Nevşin Mengü'den meslektaşı Ersoy'la ilgili suçlamalara çarpıcı yorum
TSK'dan ihraç edilen Ebru Teğmen'in yeni işi belli oldu
26 ilde yapılan anketten çarpıcı sonuçlar
Galatasaray'dan Salah operasyonu
Lüks otomobil kamyona ok gibi saplandı