6 vejetaryen Türk yemeği
Türkiye'de yaygın olarak bulunan lezzetli, taze, mevsimlik ürünlerle hazırlanan çok sayıda yemek vejetaryen tarzdadır.
Enginar salatası
İmambayıldı
Türk mutfağında karnıyarığın vejetaryen versiyonuna imam bayıldı denir. Yanına pirinç pilavı ile afiyetle yenen bir yemektir.
Patatesli mantı (Hingel)
Kıyma yerine patates ile yapılan bu mantı, ağız sulandıranların başında geliyor.
Mücver
Mücver çoğu sebzeden yapılabilir, ancak en yaygın olanı kabaktır. Kabak rendelenir ve taze dereotu ve maydanozla karıştırılır, hamur haline getirilir ve kızartılır. Mücver yoğurt veya beyaz peynir ile çok daha lezzetlidir.
Şakşuka
Patlıcan, domates ve patatesler kavrulduktan sonra üzeri bol domates-soğan sosuyla kaplanır. Genellikle yoğurtla servis edilen şakşuka, herkesin tadını bakması için taze, doyurucu bir mezedir.
Yeşil mercimek köftesi
Sanki kıymalıymış gibi bir lezzet sunan bu köfte mercimek ve baharatlar ile harika bir karışım.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
AKP'li isim ağzındaki baklayı çıkardı, seçim için tarih verdi
1 milyon TL'nin aylık getirisi ne kadar oldu?
AKP'li ROK ve Tayyar'dan Akın Gürlek paylaşımları birbiri ardına geldi
Evet teröristbaşı sözünü tutuyor!..
Bilal oğlan
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e soruşturma: İlk açıklama geldi
Şener Üşümezsoy 'Asıl risk bu bölgede' diyerek uyardı!
HBS Araştırma'nın kasım ayı anketi...
Trafik cezaları nereye harcanıyor?
Tanju Özcan, Davutoğlu'nun 'Yezit' sözüne cevap verdi