6 vejetaryen Türk yemeği
Türkiye'de yaygın olarak bulunan lezzetli, taze, mevsimlik ürünlerle hazırlanan çok sayıda yemek vejetaryen tarzdadır.
Enginar salatası
İmambayıldı
Türk mutfağında karnıyarığın vejetaryen versiyonuna imam bayıldı denir. Yanına pirinç pilavı ile afiyetle yenen bir yemektir.
Patatesli mantı (Hingel)
Kıyma yerine patates ile yapılan bu mantı, ağız sulandıranların başında geliyor.
Mücver
Mücver çoğu sebzeden yapılabilir, ancak en yaygın olanı kabaktır. Kabak rendelenir ve taze dereotu ve maydanozla karıştırılır, hamur haline getirilir ve kızartılır. Mücver yoğurt veya beyaz peynir ile çok daha lezzetlidir.
Şakşuka
Patlıcan, domates ve patatesler kavrulduktan sonra üzeri bol domates-soğan sosuyla kaplanır. Genellikle yoğurtla servis edilen şakşuka, herkesin tadını bakması için taze, doyurucu bir mezedir.
Yeşil mercimek köftesi
Sanki kıymalıymış gibi bir lezzet sunan bu köfte mercimek ve baharatlar ile harika bir karışım.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
BEDAŞ 25 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
24 Kasım reyting sonuçları: Deha mı Teşkilat mı birinci oldu?
MasterChef kim elendi? 24 Kasım MasterChef Türkiye elenen isim kim oldu?
Arka Sokaklar'daki tarikat sahneleri İslamcı kesimi rahatsız etmişti
Wanda Nara'nın sevgilisi L-Gante'den Galatasaray'a saygısızlık!
Harp Okulu’nda geçen yıl ne oldu?
Narin cinayetinde sır perdesi aralanıyor
Yandaş yazardan yeni seçim anketi
Cübbeli Ahmet'ten Mauro Icardi'ye
Teğmenlerin komutanı görevden alındı