6 vejetaryen Türk yemeği
Türkiye'de yaygın olarak bulunan lezzetli, taze, mevsimlik ürünlerle hazırlanan çok sayıda yemek vejetaryen tarzdadır.

Enginar salatası

İmambayıldı
Türk mutfağında karnıyarığın vejetaryen versiyonuna imam bayıldı denir. Yanına pirinç pilavı ile afiyetle yenen bir yemektir.

Patatesli mantı (Hingel)
Kıyma yerine patates ile yapılan bu mantı, ağız sulandıranların başında geliyor.

Mücver
Mücver çoğu sebzeden yapılabilir, ancak en yaygın olanı kabaktır. Kabak rendelenir ve taze dereotu ve maydanozla karıştırılır, hamur haline getirilir ve kızartılır. Mücver yoğurt veya beyaz peynir ile çok daha lezzetlidir.

Şakşuka
Patlıcan, domates ve patatesler kavrulduktan sonra üzeri bol domates-soğan sosuyla kaplanır. Genellikle yoğurtla servis edilen şakşuka, herkesin tadını bakması için taze, doyurucu bir mezedir.

Yeşil mercimek köftesi
Sanki kıymalıymış gibi bir lezzet sunan bu köfte mercimek ve baharatlar ile harika bir karışım.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Reyting sonuçları açıklandı! 26 Mart Çarşamba günü hangi yapım zirveye yerleşti?

Z kuşağı!

'İmamoğlu'nun tutukluluğunun ardından AKP'yi üzecek anket sonuçları!

Özgür Özel’den üçüncü aday sorusuna yanıt!

Trump...

Yandaş gazeteciden medya ve sanat dünyasına 'operasyon' sözleri

Devlet Bahçeli 2 ay sonra ilk kez ekranlara döndü! Sesli mesajı paylaşıldı

Gazeteler Erdoğan'ın Özel'e yönelik mezar ve yeni turp çıkışını nasıl gördü?

Uludağ Kervansaray otel yangını! Sahipleri kim? Ruhsatı neden yenilenmedi?

Gelinim Mutfakta 20 Mart Perşembe puan durumu: Bugün çeyrek altını kim aldı?