6 vejetaryen Türk yemeği
Türkiye'de yaygın olarak bulunan lezzetli, taze, mevsimlik ürünlerle hazırlanan çok sayıda yemek vejetaryen tarzdadır.

Enginar salatası

İmambayıldı
Türk mutfağında karnıyarığın vejetaryen versiyonuna imam bayıldı denir. Yanına pirinç pilavı ile afiyetle yenen bir yemektir.

Patatesli mantı (Hingel)
Kıyma yerine patates ile yapılan bu mantı, ağız sulandıranların başında geliyor.

Mücver
Mücver çoğu sebzeden yapılabilir, ancak en yaygın olanı kabaktır. Kabak rendelenir ve taze dereotu ve maydanozla karıştırılır, hamur haline getirilir ve kızartılır. Mücver yoğurt veya beyaz peynir ile çok daha lezzetlidir.

Şakşuka
Patlıcan, domates ve patatesler kavrulduktan sonra üzeri bol domates-soğan sosuyla kaplanır. Genellikle yoğurtla servis edilen şakşuka, herkesin tadını bakması için taze, doyurucu bir mezedir.

Yeşil mercimek köftesi
Sanki kıymalıymış gibi bir lezzet sunan bu köfte mercimek ve baharatlar ile harika bir karışım.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

'Deliler Delisi' Muhammed Yakut'un hayatını kaybettiği iddia edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi operasyonlarını kimin başlattığını açıkladı

Türkiye'de en çok güvenilen kurum belli oldu

Ümit Özdağ'dan çarpıcı Kuzey Irak iddiası

Erdoğan 'Sadece İstanbul değil' mesajı vermişti, ardından operasyon geldi

Sinan Ateş suikastı davasında sürpriz birleştirme kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yetkiyi kullanabilecek

Naci Görür'den kritik uyarı geldi!

'Muhalife uyku da haram'

AKP'li isimlerin İmamoğlu korkusu