6 vejetaryen Türk yemeği
Türkiye'de yaygın olarak bulunan lezzetli, taze, mevsimlik ürünlerle hazırlanan çok sayıda yemek vejetaryen tarzdadır.
Enginar salatası
İmambayıldı
Türk mutfağında karnıyarığın vejetaryen versiyonuna imam bayıldı denir. Yanına pirinç pilavı ile afiyetle yenen bir yemektir.
Patatesli mantı (Hingel)
Kıyma yerine patates ile yapılan bu mantı, ağız sulandıranların başında geliyor.
Mücver
Mücver çoğu sebzeden yapılabilir, ancak en yaygın olanı kabaktır. Kabak rendelenir ve taze dereotu ve maydanozla karıştırılır, hamur haline getirilir ve kızartılır. Mücver yoğurt veya beyaz peynir ile çok daha lezzetlidir.
Şakşuka
Patlıcan, domates ve patatesler kavrulduktan sonra üzeri bol domates-soğan sosuyla kaplanır. Genellikle yoğurtla servis edilen şakşuka, herkesin tadını bakması için taze, doyurucu bir mezedir.
Yeşil mercimek köftesi
Sanki kıymalıymış gibi bir lezzet sunan bu köfte mercimek ve baharatlar ile harika bir karışım.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
Katilin evinden çıkanlar şoke etti...
İşte İstanbul'un zemini en çürük ilçeleri
Babasının ifadeleri ortaya çıktı
Haiti'de çeteler, sokakları ateşe verdi
Kredi Kartı faiz oranlarında yeni düzenleme
Bosna'da yaşanan sel felaketinde neler oldu?
Silahlı saldırganlar ve iş yeri sahipleri sokak ortasında çatıştı
Tanımlar Sözlüğü
İkbal ve Ayşenur son yolculuklarına uğurlandı
TFF Tahkim Kurulu'ndan lisans iptali kararı