Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

37 kiloya kadar düştüğü için tahliye edilen Nihal Candan kilo alırsa tekrar cezaevine dönecek mi? Hukukçular yanıtladı...

Cezaevinde yakalandığı anoreksiya hastalığı (yemek yiyememe) nedeniyle 37 kiloya kadar düşen ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye olan Nihal Candan'ın kilo alması ve sağlığına kavuşması durumunda yeniden cezaevine girip girmeyeceği merak konusu oldu. Konuyla ilgili merak edilenleri hukukçular yanıtladı.

37 kiloya kadar düştüğü için tahliye edilen Nihal Candan kilo alırsa tekrar cezaevine dönecek mi? Hukukçular yanıtladı...

“İşte Benim Stilim” isimli moda yarışmasında tanınan ve daha sonra sosyal medyada fenomen olan Bahar ve Nihal Candan (Gülnihal Çiçek) kardeşler ile Hacı İsrafil Sağlam, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “kara para aklama” iddiasıyla 14 Kasım 2023'te gözaltına alındı.

Fenomen kardeşler 16 Kasım 2023'te tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yargı süreci devam ederken,  anoreksiya hastalığına yakalanan Nihal Candan 37 kiloya kadar düştü. Hastaneye kaldırılan Nihal Candan, cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceği yönündeki doktor raporunun ardından cezaevinden tahliye edildi.

5.5 ay hapis yatan Candan'ın 37 kiloya kadar düştükten sonra tahliye olması "Bir insan zayıflayınca cezaevinden çıkabiliyor mu?" sorusunu akıllara getirdi.

Konuya ilişkin hukukçu Yurdal Kılıçer CNN Türk'e konuşarak Candan'ın durumunu değerlendirdi. Kılıçer, "Ağır hastalık, engellik ve yaşlılık halinde ve bu durumun artık cezaevinde kalmasının şahsın sağlık durumunda hayati tehlikeye yol açacak olması halinde tahliye gerçekleşebilir." dedi. Hukukçu Kılıçer, "Kendisinin ya da avukatlarının talepleri doğrultusunda tutuklu kişi adli tıpa sevk ediliyor, adli tıptan sağlık durumumun cezaevinde kalmaya elverişli olmadığı yönünde rapor alınması durumunda tahliye edilebilir. Bu konuda bir suç ayrımı çok fazla yok." açıklamasını yaptı.

"HER AN MAHKEME TARAFINDAN TUTUKLAMA KARARI VERİLEBİLİR"

"Nihal Candan kilo alırsa tekrar cezaevine girebilir mi?" sorusuna da yanıt veren Kılıçer, "Tabii ki bu bahsettiğim hak, bir kere uygulandığında geri dönülemez bir hak değil, yani tekrar tutuklanma ya da cezaevine konulmasına engel bir durum değil. Adli tıp raporunda kişinin sağlık durumunun kontrol edilebileceği süre belirlenebilir. Mesela üç ayda bir adli tıpa sevk edilip, sağlık durumunun cezaevi şartlarına uygun olup olmadığına dair tekrar karar verilebilir. Her halükarda da kanuna göre yılda bir yeniden adli tıp kurumunda rapor alınıp sağlık durumunun cezaevi şartlarına uygun hale gelip gelmediği kontrol edilecek zaten. Eğer şartları cezaevi koşullarını kaldırabilecek hale gelmişse, her an mahkeme tarafından tutuklama kararı verilebilir." dedi.

"SAĞLIĞINI TOPARLARSA TEKRAR TUTUKLANMASINDA BİR ENGEL YOK"

Kılıçer, açıklamasının devamında "Kanunda herhangi bir kilo sınırı ya da belirli bir hastalık yok. Kıstas, cezaevinde kalmasının şahısta hayatı tehlikeye yol açabilecek olması. Nihal Candan, cezaevindeki koşullara adapte olamadığından aşırı kilo vermiş. Bu da kendisi için hayati tehlike arz edecek boyuta gelmiş ve durum adli tıp tarafından tespit edilmiş. Tahliye kararı bu yüzden verilmiş. Eğer sağlığını toparlayıp, cezaevi şartlarına uygun hale gelirse; tekrar tutuklanmasında bir engel yok." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

anoreksiya Nihal Candan

İlgili Haberler