Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

6 Şubat depreminde bant daraltılmıştı: Mahkeme kararını verdi

Türkiye Barolar Birliği (TBB), 6 Şubat depremlerinde, "bant daraltma" kararına ilişkin bilgi edinme başvurusunu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yapmıştı. Yapılan başvuruya yetersız cevabı gelmişti ve TBB mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme kararını açıkladı.

6 Şubat depreminde bant daraltılmıştı: Mahkeme kararını verdi

6 Şubat merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde yurttaş enkaz altındayken "bant daraltma" kararı uygulanmıştı. Bu kararla beraber bir çok yurttaşın enkaz altında iletişim bağı kopmuştu. 

Türkiye Barolar Birliği (TBB), "bant daraltma" kararına ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) bilgi edinme başvurusu yapmıştı. 

TBB, başvuruya gelen yetersiz cevap üzerine BEDK tarafından talep edilen bilgi ve belgelerin “kurum içi düzenlemeler” kapsamında olduğu gerekçesiyle verilen itirazın reddi kararına karşı 3 Temmuz 2023 tarihinde idari yargıya başvurmuştu. TBB'nin açtığı dava mahkemece haklı bulundu.  

HAKLI BULDU

Mahkeme, ''Bilgi edinmenin herkes için bir hak, bilgi vermenin ise bütün kamu kurum ve kuruluşları için kanuni bir yükümlülük olduğu, kurum ve kuruluşların bu yükümlülüklerini yerine getirirken kanunun istisna saydığı durumları gözetmesi gerekmekte ise de, davacının talebinin, kurumun elinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelerden olduğu, dolayısıyla 4982 sayılı Kanunun 7’nci maddesi kapsamında kabul edilebilecek bilgi veya belgelere yönelik bir bilgi edinme talebi niteliğinde olduğu, aynı Kanunun dördüncü bölümünde Bilgi Edinme Hakkının Sınırları başlığı altında istisna olarak belirtilen bilgi ve belgelere de yönelik olmadığı anlaşıldığından'' iptal kararı verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Türkiye Barolar Birliği 6 şubat depremi BTK