Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

ADD, 'Kemalizmle FETÖ arasında fark yok' diyen Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal hakkında suç duyurusunda bulundu

ADD, Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal'ın "Kemalizmle FETÖ arasında bir fark yok ki. Kemalizm de İslami değil ama dini bir yapılanma" ifadeleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

ADD, 'Kemalizmle FETÖ arasında fark yok' diyen Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal hakkında suç duyurusunda bulundu

Tuzla Piyade Okulu'nda tarikat yapılanmasının ortaya çıkmasının ardından "FETÖ'den hiç mi ders almadınız?" tepkilerine ilişkin konuşan Aydın Ünal, Kemalizmin dini bir yapılanma ve tarikat olduğunu iddia etmiş, Cumhuriyet okullarında yetişenleri "hastalıklı nesil" diye tanımladı.

Ünal "Kemalizm ile FETÖ arasında bir fark yok ki. Birisi sapık bir tarikattı da Kemalizm bundan farklı bir şey mi? Bu da bir tarikat, bir cemaat. İslami değil ama bu da bir dini yapılanma.

Bütün görüşleriyle, örgütlenmesiyle bu da dini bir yapılanma" ifadelerini kullandı. Yeni Şafak yazarı "Yani bunlar bizi suçluyorlar, tarikatçı, dinci, şeyhlerin peşinde koşuyorlar, mürit vs. diye ama kendilerine hiç dönüp bakmıyorlar" diye konuştu.

ADD'DEN SUÇ DUYURUSU

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilen dilekçede "5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun" maddesi hatırlatıldı.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yapmış eski milletvekili tarafından sarf edilen sözler ile eli kanlı bir terör örgütü ile Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve O'nun silah arkadaşları aynı kefeye konulmuş, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar ve kurucu kazanımları yaşatan vatandaşlar terör örgütü üyesi olarak değerlendirilmiştir.

Bunun sorumlusu olarak ise eğitim sistemi olarak belirtilmiş ve çağdaş öğretmen ile öğrenciler hedef olarak gösterilmiştir. Bu haliyle, işbu seviyesiz ve mesnetsiz açıklamayı yapan şahıs hakkında soruşturma yapılarak cezalandırılmasının sağlanması gerekmektedir."


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Aydın Ünal Cumhuriyet FETÖ Kemalizm Atatürkçü Düşünce Derneği