Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6128
Dolar
Arrow
34,0672
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5927
Altın
Arrow
2744,0000
BIST
Arrow
9.733

AKP'ye geçecek milletvekillerinin isimleri netlik kazandı: Çarpıcı kulis bilgisi

Yerel seçimlerde yaşanan kayıpların ardından AKP üzerinde toplanan kara bulutları dağıtmak isteyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisine yeni milletvekilleri transfer etmeyi düşünüyor. Meclis kulislerinden gelen bilgilere göre AKP'ye katılacak milletvekilleri belli oldu.

AKP'ye geçecek milletvekillerinin isimleri netlik kazandı: Çarpıcı kulis bilgisi

31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yenilgi ile tarihinde ilk defa ikinci parti durumuna gerileyen AKP’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atacağı adımlar bekleniyordu. 

AKP’de yerel seçimdeki hezimetin ardından ‘toparlanma’ hamleleri başlıyor. Buna göre, partinin kuruluş yıldönümünde yeni belediye başkanları ve milletvekillerinin katılımıyla başlayacak sürecin takvime yayılarak devam ettirilmesi planlanıyor.

Gerçek Gündem’den Altan Sancar’ın edindiği kulis bilgilerine göre, AKP’de CHP’ye kaptırılan moral üstünlüğüne ek olarak ikinci parti konumundan çıkış için atılacak bazı adımlar belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat kararlaştırılan ve takvimlendirilen adımlar ile paralel olarak tabana ve kamuoyuna yönelik yoklamalar yapılacak.

AKP’lilerin, parti içinde genel seçimlere hazırlığın ilk adımı olarak da değerlendirdiği plana göre, Erdoğan 14 Ağustos’ta yapacağı konuşma ile “Hiçbir şey bitmedi” mesajı verecek. Etkinlikte muhalefete ilişkin mesajlarla birlikte, toplumun partiye yönelik dile getirdiği eleştirilere de karşılık verilecek. Ayrıca parti içinde yapılacak değişimlerin işareti verilecek.

Yerel seçimler sonrası oluşan ‘AKP kaybedecek’ havasına karşılık, partinin hala cazibe merkezi olduğunu göstermek üzere muhalefetten yapılacak katılımlar ile bunun devam edeceği mesajı verilecek.

KİMLER AKP’YE GEÇECEK?

AKP’lilere göre, 14 Ağustos’ta katılması muhtemel isimler arasında Milli Görüş temsili olan bazı ilçe belediye başkanları ile birlikte mevcut durumda bağımsız olan milletvekilleri yer alıyor. 

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den istifa eden Ersagun Yücel ile birlikte Seyithan İzsiz’in AKP’ye katılması bekleniyor. Bu isimlere aynı partiden seçilen Bilal Bilici’nin de katılması üzerinde duruluyor. Yücel’in İYİ Parti’den istifa ettikten hemen sonra AKP’ye katılmak istediği, ancak Erdoğan’ın talebi üzerine beklediği de belirtiliyor.

Parti kaynakları, bu aşamanın ardından AKP’nin teşkilatlarına ve partinin yönetimine dair atılmak atılacağını dile getiriyor. Üst yönetimdeki değişikliklerin ardından, AKP’nin ikinci transfer adımını atması ve bu defa ‘eskilere’ yönelmesi bekleniyor. 

Bu aşamada da Gelecek Partisi’nden Selim Temurci, İsa Mesih Şahin ve Nedim Yamalı’nın partiye katılması bekleniyor. AKP’liler Temurci’ye davetin bizzat Erdoğan tarafından yapıldığını ve parti içinde önemsendiğini dile getiriyor. Yamalı ve Şahin ile de üst düzey diyalogun devam ettiğine dikkat çekiliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

31 Mart Yerel Seçimleri AKP Erdoğan İYİ Parti yerel seçim Transfer