Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Avukatlar hakları için 27 Nisan’da Ankara’da toplanıyor

Ülke genelinde Barolar ve TBB 27 Nisan Cumartesi günü Ankara’da yapılacak olan “Büyük Savunma Mitingi”ne hazırlanıyor. Türkiye’nin tüm illerinden avukatlar 27 Nisan günü saat 10.30’da Ankara’da TBB önünde bir araya gelecekler ve 11.00’de Anıtpark’a yürüyecekler. Saat 13.00’te yapılacak olan mitingde savunmanın temsilcileri “Avukat İçin De Adalet” diyecekler…

Avukatlar hakları için 27 Nisan’da Ankara’da toplanıyor

İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç yaptığı açıklamada, Baro olarak İstanbul’un birçok noktasından otobüsler kaldıracaklarını hatırlattı ve tüm avukatları “Büyük Savunma Mitingi’nde bir arada olalım, birlikte güçlü olalım” diyerek Ankara’ya çağırdı.

Saraç, “Adalete erişim hakkı için güçlü avukat, güçlü avukat için güçlü Baro gerekir. Yurttaşın haklarının savunucusu avukat, avukatın savunucusu Baro’dur. Baro yalnızca meslek örgütü değil, yurttaşların başta adil yargılanma olmak üzere, hak ve özgürlüklerinin takipçisidir. Baro ve avukat zayıf düşerse, bundan en büyük zararı yurttaşlar ve hukuk düzeni görür. İşte bu yüzden 27 Nisan Cumartesi günü ükemizin dört bir yanından gelen meslektaşlarımızla birlikte İstanbul Barosu avukatları olarak Ankara’da olacağız. Hak mücadelesine yüreğini ve emeğini koymuş tüm Avukatlar olarak Artık Yeter diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Avukatların sorunlarını aktaran ve taleplerini sıralayan Baro Başkanı Av. Filiz Saraç, şunları kaydetti:

“Nitelikli bir hukuk eğitimiyle hem mesleğimizde hem de adalet hizmetlerinde niteliğin artırılmasını istiyoruz.

CMK Ücret Tarifesi’nin avukatın emek ve mesaisini karşılayacak düzeyde olmasını, yalnızca Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı değil, staj sonrasında Avukatlık Meslek Sınavı istiyoruz.

Mesleki faaliyetimizin temeli olarak yargı bağımsızlığının tesisini, hukukun üstünlüğü ilkesine uygun hareket edilmesini, Avukata yönelik şiddetin son bulmasını, şiddet faillerinin en ağır yaptırımlarla cezalandırılmasını istiyoruz.

Adli yardım ödeneklerinin artırılmasını, başta CMK ve adli yardım ödemelerinde olmak üzere, avukatlık hizmetleri için KDV indirimi istiyoruz.

Mesleğimizin itibarının korunmasını istiyoruz.

Kamu avukatlarının özlük haklarının kanunla düzenlenmesini istiyoruz.

Stajyer avukatlar için Hazine’den karşılanan ücret, bağlı çalışan avukatların hukuki statülerinin güvence altına alınmasını istiyoruz.

Avukatlık mesleğinin iş alanlarının daraltılmasının önüne geçilmesini istiyoruz.

Avukatın tekel hakkını olduğu kadar yurttaşın adil yargılanma hakkını da ihlal eden hukuka aykırı faaliyetlere son verilmesini istiyoruz.

Kişisel verilerin korunması vb. gerekçelerle mesleki faaliyetlerimizin engellenmemesini istiyoruz.

Baroların gelirlerinin artırılmasını sağlayacak hukuki mekanizmaların hayata geçilmesini istiyoruz.

Yargının kurucu unsurları arasında eşitlik, savunma makamı için adil bir temsil gücü istiyoruz.”


Haber Kaynağı : 12punto

İstanbul Barosu Filiz Saraç