Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakan Bayraktar açıkladı! Maden kazasında kusur araştırılıyor: Son izinler 2021'de alınmış!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki maden ocağında yaşanan göçükle ilgili açıklama yaptı.

Bakan Bayraktar açıkladı! Maden kazasında kusur araştırılıyor: Son izinler 2021'de alınmış!

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasıyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yapılan son denetimin 2023 Ağustos ayının başında gerçekleştirildiğini belirtti.

Bayraktar, dün yaşanan kaza ile ilgili henüz herhangi bir tespitin yapılmadığını ve kaza sebebinin araştırılmaya devam ettiğini ifade etti. Bayraktar, göçük altında kalan işçilere ve ailelerine sabır dilerken, olayın hemen ardından ilgili kurumlar, bakanlıklar ve kriz masasıyla koordineli bir şekilde hareket ettiklerini ve önceliklerinin işçilerin kurtarılması olduğunu belirtti.

Madenin 2004 yılından beri işletme ruhsatı olan bir maden olduğu bilgisini paylaşan Bayraktar, "Yabancı bir şirketin operatörlüğünde devam eden faaliyeti var. En son 2021 yılında da çevre ile alakalı izinlerini almış bir firma. Madencilik anlamında denetimleri de yakinen takip edilen bir maden. En son denetim geçen yıl ağustos ayında yapılmış durumda. Kazaya neyin sebebiyet verdiği ile alakalı araştırmalarımız devam ediyor. Biraz zamana ihtiyacı var konunun. Daha sağlıklı bir bilgi verilmesi açısından. Elbetteki çevresel etkiler yönüyle sürekli ölçümler, sürekli numuneler alınıyor" diye kaydetti.


Haber Kaynağı : 12punto

Alparslan bayraktar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan