Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

CHP'li Öztürk: AKP, YÖK'ün ve ÖSYM'nin yetersizliğini kabul etti

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ni eleştirerek, kanunla öğretmen adaylarının mağduriyetler yaşayacağını söyledi.

CHP'li Öztürk: AKP, YÖK'ün ve ÖSYM'nin yetersizliğini kabul etti

Öztürk, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in hem komisyondaki hem de Genel Kurul'daki görüşmelere katılmadığını söyledi. 

Öztürk, "Kanunla 4 yıl okuyan, emek veren öğretmenlerimizin aldıkları eğitimin hiçbir anlamının olmadığı, kurdukları hayallerini gerçekleştiremeyeceği, öğretmenlik hayatına atılmasının önüne 2 yıl daha süre eklenerek atanmayan 572 bin öğretmene yeni mezunların da eklenmesiyle milyonlara ulaşacak ve atanma hayallerini gerçekleştiremeyecek gençlerimizin milyonluk kümesini oluşturacaklar. 

AKP, kanun teklifiyle birlikte aslında YÖK'ün de ÖSYM'nin de yetersizliğini kabul etmiş oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Öğretmen sendikalarının kanun teklifini protesto etmek amacıyla yaptıkları eylemlerin engellenmeye çalışıldığını savunan Öztürk, "Öğretmenlerimizin içinde baygınlık geçiren, yaralanan ve gözaltına alınanlar oldu. 

Artık gözlerini o kadar karartmışlar ki dinliyormuş gibi bile yapmıyorlar." dedi.


Haber Kaynağı : AA

İlgili Haberler

AKP CHP kanun teklifi öğretmen ÖSYM YÖK