Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP’nin otomobillerle imtihanı: O plaka nedeniyle partinin kasasından kaç para çıkacak?

Bursa-İstanbul istikametinde seyir halinde "CHP" plakalı bir araç görüldü. CHP'nin bugünkü, "Geçinemiyoruz" mitingine giden aracın plakasının da okunamaması dikkat çekti.

CHP’nin otomobillerle imtihanı: O plaka nedeniyle partinin kasasından kaç para çıkacak?

12punto.com.tr / ÖZEL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katılımıyla bugün Kocaeli'nin Gebze ilçesinde gerçekleştirilecek olan "Geçinemiyoruz" mitingine giden servis tipi aracın plakasının gözükmemesi ve "CHP" yazması dikkat çekti. 

CHP'nin il ve ilçe örgütleriyle, parti üyelerinin de yer alacağı geniş bir katılımla düzenlenecek olan "Geçinemiyoruz" mitingi Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenecek.

Mitinge giden aracın içerisinin dolu olduğu görülürken; aracın hiçbir yerinde plakasının yer almaması ve yalnızca "CHP" plakasının olması dikkat çekti. 

PLAKASI OKUNMAYAN ARAÇLARA PARA CEZASI

Karayolları Trafik Kanunu’nun 23/3-c-1 uyarınca; "Sürücülerin çeşitli sebeplerle aracın plakasının net olarak görüntülenmesi engellemeleri" ceza kapsamına giriyor. Kanun, 2024 yılı plakanın okunmasını engelleme cezası kapsamında iki bin 648 TL para cezası verilmesini öngörüyor. 

ÇAKARLI ARAÇ VAKASI

Geçtiğimiz günlerde de CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun bir yurttaşla çakarlı aracının önünde konuşması, ardından çakarlı aracına binip gitmesi eleştiri konusu olmuştu. 

CHP İzmir İl Başkanlığı ise 12punto'ya yaptığı açıklamada, "Yasal bir çakarlı araç. Trafikte kayıtlı bir araç. Olay işçilerin işe geri dönmesi olduğu için o gündeme hiç girmedik. Bizim için gündem işçilerdi. Keşke çakarlı araca binen herkes binsin ama halkın yoksulluğunu halletsinler, işsiz kalan işçileri işe alsalar diye düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İşte o çakarlı aracın görüntüleri:


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Geçinemiyoruz Mitingi çakarlı araç CHP plakalı araç