Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı Londra’da resepsiyonla kutlandı

Cumhuriyet'in 100. yılı İngiltere'de de kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş'ın ev sahipliğinde yapılan resepsiyonun sürpriz ismi Bilal Erdoğan oldu.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı Londra’da resepsiyonla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu'nun 100. Yıldönümü vesilesiyle T.C. Londra Büyükelçiliği’nin verdiği resepsiyon, İngiltere’de yaşayan Türkleri bir araya getirdi. 

Büyükelçi Osman Koray Ertaş ve eşi Bayan Sevcan Ertaş’ın ev sahipliğinde Guildhall Büyük Salon’da düzenlenen resepsiyona sekiz yüzü aşkın davetli katıldı. 

(Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş)

 

Büyükelçi Ertaş, yaptığı konuşmada, “Yüzüncü yılımızı Londra’da da büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Geride bıraktığımız yüz yılda çok büyük zorluklarla mücadele ettik. Her şeye rağmen milletimizin azim ve çalışkanlığı sayesinde daima ileri devam ettik ve büyük Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyet çizgisinde durmadan ilerledik” diyerek sözlerine başladı. 

Büyükelçi Ertaş’ın “Yüzüncü yaşımızı kutlarken kararlılığı ve vizyonuyla sadece dünyaya değil hepimizin kalbine damgasını vuran büyük lider Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz” sözleri üzerine Guildhall salonunu dolduran davetliler Ertaş’ı dakikalarca alkışladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı için yayınladığı video mesajı da salonu dolduran davetiler ile paylaşıldı. 

Erdoğan mesajında, “Bugün Cumhuriyetimizin yüzüncü yıldönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin bu dönüm noktasında cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Paşa başta olmak üzere yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden bütün kahramanlarımızı rahmetle yad ediyoruz. Bin yıldır vatan topraklarını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. 

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve eşi Reyyan Erdoğan da katıldı. Davetliler arasında Londra’da yaşayan iş insanları, sanatçılar, spor dünyasının yakından tanıdığı isimler ve bürokratların yanı sıra yabancı davetliler de yer aldı. 

Bir süredir Londra’da yaşayan eski milli kaleci Rüştü Reçber de geceye eşi Işıl Reçber ile katıldı. 


Haber Kaynağı : Taner Bildik

Cumhuriyet Bayramı Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet londra