Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Darp edilen öğrenciler konuştu: 'Bu olay ilk değil'

Trabzon'un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencileri kiraladıkları servis nedeniyle dün ilçe dolmuşçuları tarafından darp edilmişti. O öğrenciler yaşadıklarını anlattı.

Darp edilen öğrenciler konuştu: 'Bu olay ilk değil'

KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü'nde okuyan öğrenciler, dolmuş ücretleri, sefer saatlerinin azlığı gibi nedenlerle kendilerine özel servis tuttu.

Öğrencilerin tuttuğu servisin dolmuş gibi çalıştığını ve yolda indi-bindi yaparak yolcu aldığını iddia eden Sürmene ilçe dolmuşçuları servis minibüsünün önünü kesti.

İddialara göre önce servis şoförünü araçtan indirerek tehdit ve darp eden dolmuş şoförleri, olaya engel olmaya çalışan öğrencileri de darp etti.

Daha sonra öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekiplerinin gelmesiyle, öğrenciler darp raporu alarak şoförlerden şikayetçi oldu.

Haber61'in yaptığı habere göre öğrenciler yaşadıklarını anlattı.

"İLK YUMRUĞU YEDİM"

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi Emir Eken şunları kaydetti:

“Tuttuğumuz servis Sürmene dönüşünde dolmuşlar tarafından önü kesildi. Servis şoförünü dışarıya çıkardılar. Bir yere aldılar. Oradan bağrışma sesleri geliyordu. Arkadaşlarımla servisten inerek durumu kontrol etmek istedik. Saldırgan tavırları vardı. Bizi görünce apar topar dışarıya çıkardılar. Servis şoförünün yüzünden korkusu anlaşılıyordu. Sonrasında o grubun içerisinden genç biri arkadaşımıza saldırmaya çalıştı. Onu tuttuk. Ben onu tutarken dolmuş şoförleri bana saldırdılar. İlk yumruğu yedim. Olay sonrası devam etti. Önce darp raporunu aldıktan sonra karakola gittik. Şikayetçi olduk. Gözaltına alınan kişileri duydum. Umarım cezalarını çekerler. Daha önce aynı okulda okuyan ağabeylerimizin de başına aynı olaylar gelmiş. Aynı olayın başka bir halini biz yaşadık. Baştan beri dolmuş şoförlerinin bize karşı tutumu çok yanlıştı. Denizcileri müşteri gibi değil köle gibi görüyorlardı” 

"2 SENE İÇERİSİNDE BU OLAYLAR BÜYÜDÜ"

Aynı bölümün 4. sınıf öğrencisi Yusuf Çalışkan da bu olayların daha önce de sıklıkla yaşandığını söyleyerek şöyle konuştu:

“Öğrenciler ve dolmuşular arasında süre gelen bir tartışma çıkıyordu. Ama bu son 2 sene içerisinde bu olaylar büyüdü. Ocak ayında da benzer sıkıntıyı yaşamıştık. Servis kiralamıştık onu dolmuş şoförleri tehdit etmişti. Tuttuğumuz servis yasaldı. Herhangi bir usulsüzlüğü yok. Ona rağmen birinci sınıf arkadaşlarımızı durdurarak darp ettiler. Şikayetçi olduk. Öğrencinin bir rant olarak görüldüğü burada açıkça ortaya koyuluyor. Biz bunun önüne geçmek istiyoruz. Hepimizin ailesi tedirgin. Biz eğitime giderken bugün acaba herhangi bir olay yaşayacak mıyız diye düşünerek gitmek istemiyoruz.

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINSIN"

Bizim buraya geliş amacımız eğitim görmek. Yaklaşık 3-4 ay önce aynı olayı yaşadık. Dolmuş şoförleri gelerek bizim servis sürücüsünü alıkoydular. 3-4 saat tehdit ettiler. Dolmuşçular bizim servise binmemizi istemediler. Buna karşı çıkmaya çalıştılar. O zaman ufak çaplı bir arbede yaşanmıştı. Öğrencilerden birine fiziksel bir temasta bulundular. Biz yine şikayette bulunduk. Bölüm hocalarımız ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Derslerimizi ve sınavlarımızı ana kampüse almaya çalıştılar. Ama bu son olaydan sonra can güvenliğimizin olmadığı ortada. Gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Öğrencilerin rant olarak görmemelerini istiyoruz” 

"SÖZLÜ HAKARET VE KÜFÜR VARDI"

Üniversite öğrencilerinden Muhammet Polat ise, “Yaklaşık 3 ay önce yine aynı çok benzer bir olay yaşandı. Sözlü hakaret ve küfür vardı. Ardından bir gün sonra okula gittiğimizde okul bahçesinden baktığımızda aşağıda 7-8 tane duyduğumuza göre dolmuşçuların çocukları sopalarda toplanmışlardı. Biz polise ve hocalarımıza durumu anlatmıştık. O zaman büyük bir felaketin önüne geçilmişti. Sürmene içerisinden boş gelen dolmuş formalı bir şekilde beklediğimizi görmesine rağmen durmayıp devam ederek Sürmene halkını dolmuşa toplayıp ardından bizi ayakta almak istiyorlar. Bizim özel okul servisi kiralamamızın sebebi buydu” ifadelerini kullandı.

"BU OLAY İLK DEĞİL"

  1. sınıf öğrencilerinden Burak Polat, “Biz dün yaşadığımız olaydan sonra derslerimizi Sürmene’de göremiyoruz. KTÜ Sahil tesislerinde görmek zorunda kalıyoruz. Biz önümüzdeki haftalarda tekrar Sürmene’ye gitsek benzer olaylarla karşılayacağız. Çünkü bu olay ilk değildi. Daha önce bizim üst devrelerimizin de başına geldi. Bu olayın son olmasını temenni ediyoruz. Gerekli makamların gereğini yapmasını arz ediyoruz” dedi.

İKİ DOLMUŞÇU TUTUKLANDI

Sürmene ilçesinde dün Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin bulunduğu aracın durdurularak bir kısım öğrencilerin darbedildiğine ilişkin video ve haber içeriklerine konu olan olayla ilgili olarak; şüpheli Ö.D.’nin kullanımındaki araçla, T.D.'nin sevk ve idaresinde yer alan öğrencilerin bulunduğu minibüsün önünde durarak aracı sağa çektirdikten sonra T.D. ile Ö.D'nin minibüs durağındaki kulübe içerisinde konuştukları sırada, K.D. , S.Y. ve H.Y. adlı şüpheliler ile minibüste bulunan öğrencilerden F.Ö. , E.D. , M.Ö. arasında çıkan arbede sonucunda meydana gelen yaralanma olayıyla ilgili olarak K.D. , S.Y. , H.Y. ve Ö.D. gözaltına alındı.

 

Gözaltına alınan şüphelilerden Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen S.Y. ve H.S. adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, şüpheliler K.D. ve Ö.D. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Haber Kaynağı : 12punto

üniversite sürmene Karadeniz Teknik Üniversitesi darp