Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Depremzede yakını anlattı: 'Anne ile kanser hastası kızını deprem değil, soğuk öldürdü'

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bir afetzede ailenin yakını, depremden yara almadan kurtulan anne ile kanser hastası kızının ‘siyasi misafirler geleceği’ nedeniyle sığındıkları binadan çıkartıldığını ve daha sonra maruz kaldıkları soğuk havadan dolayı anne ile kızın yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Depremzede yakını anlattı: 'Anne ile kanser hastası kızını deprem değil, soğuk öldürdü'

Türkiye'yi sarsan 6 Şubat depremlerinin üzerinden tam 8 ay geçti. Ancak afetin yıkıcı etkisiyle kol kola yürüyen ihmallerin, mağduriyetlerin ve plansızlıkların etkisi hala sürüyor. Kahramanmaraş merkezli depremde, bir depremzede yakınının anlattığına göre, depremden sağ olarak kurtulan anne ile kanser hastası kızı, yerleştirildikleri okulda maruz kaldıkları soğuk hava dolayısıyla yaşamını yitirdi. 

Kahramanmaraş’ta oturan anne Meziyet Çırak ve kızı Zeynep Fedakar’ın yaşadığı acı olayı anlatan Z.Ç. deprem süresince ailenin yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:

‘’Kahramanmaraş’ta yaşayan 77 yaşındaki Meziyet Çırak ve kanser hastası kızı 48 yaşındaki Zeynep Fedakar depremin yaşandığı gün, evleri hasar alınca karşı caddedeki Aile ve Sağlık Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı binaya sığındı. Onlarla birlikte binaya sığınan başka ailelerde var, bina tıklım tıklım dolu. Daha sonra binayı ‘siyasi misafirler bölgeye gelecek’ diyerek boşaltıp, depremzedeleri dışarı attılar. Orada kim kaldı bilmiyoruz ama gerekçe Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Süleyman Soylu’nun bölgeye gelme sebebi olarak belirtilmişti. Aile, oradan çıktıktan sonra iki farklı okulda kaldı. O dönem irtibatta olduğum Meziyet Çırak sürekli ‘üşüyoruz, burada donuyoruz’’ şeklinde yakınıyordu. Okulda kaloriferler yanmıyordu ve anne ile kızı orada 15-20 gün süre barınmak zorunda kaldı. Aile ile sürekli diyalog halindeydik, yakınları da orada olduğu için şehirden de çıkamadılar. Daha sonra hastalandıklarını 'orada çok üşüdükleri için bir türlü kendilerini toparlayamadıklarını' defalarca kez ifade etti.’’

''ZATÜRRE TEŞHİSİ KONULDU''

Ailenin yakını Z.Ç.,‘’Önce anne Meziyet Çırak’ın depremden sonra böbreklerinin su topladığı teşhis edildi. Daha sonra kalp krizi geçirdi ve 17 Eylül’de Kahramanmaraş Yörük Selim Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. İleri derecede kanser hastası olan kızı Zeynep Fedakar’a ise depremin hemen ardından zatürre teşhisi konuldu ve 6 Ağustos’ta zatürre nedeniyle öldü’’ açıklamasında bulundu.


Haber Kaynağı : Kardelen İnce

İlgili Haberler

Kahramanmaraş Deprem