Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan'dan, iptal edilen Süper Kupa finaline dair ilk açıklama. 'Spor siyasetin mezesi olmamalı'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan burada Suudi Arabistan'da yaşanan Süper Kupa krizine dair ilk kez açıklamada bulundu.

Erdoğan'dan, iptal edilen Süper Kupa finaline dair ilk açıklama. 'Spor siyasetin mezesi olmamalı'

Erdoğan, Riyad'da ertelenen Süper Kupa finaline ilişkin "Futbol ne olursa olsun siyasete meze olmamalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

-İki ay önce ebediyete yolcu ettiğimiz Mehmet Kısakürek'i de rahmetle anıyorum. merhumla 40 yıl 40 eser etkinliğinde bir araya gelmiştik.

-Geçmiş yıllarda Necip Fazıl Ödülleri'ni takdim ettiğimiz Nuri Pakdil ağabeyimiz, Rasim Özdenören hocamızı Nevzat Atlı hocamızı da saygıyla yad ediyorum. Kültür sanat erbabımızın kıymetini onların yokluğunda daha iyi anlıyoruz. Yeni gelecek nesillerin aldıkları emaneti daha da güzel şekilde kendilerinden sonrakilere emanet edeceklerine inanıyorum.

"TÜRK SİYASETİNİN PEK ÇOK DÖNEMİNE ŞAHİTLİK ETTİ"

-Üstat Necip Fazıl, siyasi ve kültürel bakımdan Türkiye'nin en sancılı döneminde yaşadı. Nice savaş, ekonomik ve siyasi darboğaz gördü. Tek parti sultasından çok partiye geçişe kadar Türk siyasetinin pek çok dönemine şahitlik etti. Ayasofya'nın kapısına vurulan zincirler en çok üstada ağır geliyordu. 

-Üstadın mücadelesi Türk milletini Nuh köküyle yeniden buluşturmaktı. Harcını dini ve felsefi bir olgunluk ve Doğu'nun batmayan güneşiyle kardığı tüm eserlerinde amacı buydu. Büyük bir iman ve dava adamıydı. Ahenksiz lisan dayatmalarına asla itibar etmemiştir. Dilden daha müdafaalı vatan yoktur diyerek Türkçeyi savunmuştur. 

"ZİNCİRLERİ KIRDIK"

-Üstat gerçekleştirmek için bütün bir ömrünü vakfettiği ideallerini ancak genç kuşakların yapabileceğine inanıyordu. 30 yıl uğraştı, bu uğurda zindanlara atıldı, tüm engellere rağmen 35 yıl neşrettiği Büyük Doğu ile gençlere özgüven aşılama gayretindeydi.

-Zincirleri kırdık ve Ayasofya'nın asli kimliğini yeniden kavuşturduk. Ayasofya'nın esaretine son verme şerefini bahşettiği için Rabbime sonsuz hamd ediyorum. Ayasofya'yı açan Cumhurbaşkanı olmak bizim için şereflerin en büyüğü.

Ayasofya'nın yanındaki birçok müktesebat rahmetli Kadir Bey zamanında yenilendi fakat şu andaki zat oradaki birçok eseri ne yazık ki çalarak, kaldırarak adeta boşaltılmış bir harabeye döndürdü. Ve şimdi biz orayı yeniden restore ediyoruz.

31 MART SEÇİMLERİNE DAİR KONUŞTU

-Bunlara bir şey emanet edilmez. Bunlar ülkeyi bile çırılçıplak hale getirirler. Geldiğimiz zaman çöp çukur çamurdu İstanbul'du. Ama kendilerine nasıl bir İstanbul teslim ettik ortada ama onlar şimdi yine aynı hale dönüştürdü. O yüzden 31 Mart çok önemli. İstanbul'un, Türkiye'nin aslına rücu etmesi açısından çok önemli. 

-Hükümet olarak son 21 yılda attığımız kararlı ve dirayetli adımlarla siyasetteki vesayeti bitirdik. Türk siyasetini tarihinin en çoğulcu yapısına kavuşturduk. Ama kültür sanat alanındaki vesayeti sona erdirmekte henüz başarılı olamadık. Türkiye'ye dair birçok tartışmada bunu görüyoruz. Ülke ve millet düşmanlarına sırf kendi düşüncelerine yakınlığından dolayı toz kondurmuyorlar. İnsan haklarından ödün vermezler ama Gazze için tek kelime etmezler.

Bahçeli'den yerel seçim açıklaması: Adayları kısa zamanda belirleyeceğizBahçeli'den yerel seçim açıklaması: Adayları kısa zamanda belirleyeceğiz

-İsrail'i ve günümüzün Führer'i Netanyahu'nun politikasını meşrulaştırmaya çalışırlar. Darbeciler ve vesayetçiler adına sağ sola ayar verirken görürsünüz. Türkiye'ye karşı nerde bir eylem varsa bunların hepsi birden ön saflarda yer alırlar. Bunları, ülkemizin kültür sanat, spor, medya camiasında kurdukları ahbap çavuş ilişkisinin sonlanması olarak görüyoruz. 

Gazze Şeridi’ne aralıksız bomba yağdıran İsrail, Filistinlileri göçe zorluyorGazze Şeridi’ne aralıksız bomba yağdıran İsrail, Filistinlileri göçe zorluyor

SÜPER KUPA KRİZİNE DAİR İLK AÇIKLAMA

-Dün gece yaşanan hadiselerden duyduğumuz üzüntüyü ifade etmek istiyoruz. Hangi adım atılması gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz.

"Biz Türk sporunun tartışmalar ile değil başarılar ile gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Hangi sebeple olursa olsun, sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır.

Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir."

Muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları siyasette suistimal olarak görüyoruz. Daha dün 'siz Mustafa Kemal'in askerleri değil itlerisiniz' diyenlerle kol kola yürüyenlerin lafının bir önemi yoktur.

Ülkemizin değerlerini nasıl koruduğumuzu tüm dünya biliyor. Samimiyseler gidip önce BTÖ'den hesap sorsunlar.


Haber Kaynağı : 12punto

Ayasofya Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomi Erdoğan Filistin İstanbul süper kupa siyaset Türk Milleti yerel seçim

İlgili Haberler