Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,7132
Dolar
Arrow
33,9851
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6900
Altın
Arrow
2728,0000
BIST
Arrow
9.771

Eski bakan Abdüllatif Şener'in oğlu, anneannesini öldürdü: Rehin almıştı

Eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, evinde rehin aldığı anneannesini silahla vurarak öldürdü. Yaşanan bu trajedinin ardından Abdüllatif Şener'den ilk açıklama geldi.

Eski bakan Abdüllatif Şener'in oğlu, anneannesini öldürdü: Rehin almıştı

Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener ile anneannesi Leyla Çetiner arasında Ankara'da ikamet ettikleri Ayrancı Mahallesi'ndeki evlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.

Kavgaya dönüşen olay sırasında Bedirhan Şener, anneannesi Leyla Çetiner'i silahla rehin aldı. 

Bunun üzerine Abdüllatif Şener, evin bulunduğu sokağa çıkarak durumu polis ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 

POLİS EKİPLERİNCE GÖZALTINA ALINDI

Olayın seyri dolayısıyla bölgeye özel harekat polis ekibi de gönderildi.

Bedirhan Şener, bu sırada anneannesi Leyla Çetiner'i silahla vurarak öldürdü. 

Bedirhan Şener, polis ekiplerince gözaltına alındı.

 

 

ŞENER'DEN İLK AÇIKLAMA

Sözcü’ye konuşan Abdüllatif Şener, eşinin öldürüldüğü yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ve eşinin hayatta olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Psikolojik sorunları olan oğlum karşısındaki kişinin anneannesinin olduğunu bile bilmeden ateş etmiş. Çok üzgünüz. Vahim bir olay. Oğlumun, annesini öldürdüğü iddiaları doğru değil"

"4 EL ATEŞ EDİLDİ"

Olayın tanıklarından Güvenevler Mahallesi Muhtarı Seviye Ardıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahalle azasının kendisini arayarak bir silah sesi geldiğini, mahallede polis ekipleri ve ambulansların olduğunu belirtti. Bunun üzerine hemen olay yerine geldiğini ifade eden Ardıç, "Polisler ve mahallelilerden öğrendiğim Abdüllatif Şener'in oğlu olduğu ve silahla 4 el ateş edildiği söyleniyor. Yaralı hastaneye kaldırılıyor ve orada hayatını kaybediyor" dedi.

"BİR TANE KADIN 'ANNEMİ VURDULAR' DİYE BAĞIRDI"

İsmini vermek istemeyen diğer bir görgü tanığı ise Abdüllatif Şener'in komşusu olduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"4 silah sesi duydum. Panik oldum ve pencereyi açtım. Bir tane kadın gördüm, 'Annemi vurdular' diye bağırdı. Kapıda bir tane beyefendi vardı. Bu beyefendi telefonla uğraşıyordu.

Ben de o sırada kadının yanına gittim, su verdim. Tabii o an, ne oldu, diye soramıyorsunuz. Kadın biraz panik oldu ve ağlamaya başladı, sakinleştirdim.

Daha sonra polis, ambulans ve çevik kuvvet geldi. Ambulansı içeri almadılar, silahlı olabilir diye. Yaklaşık 20 dakika içeriye girmeyi bekledik. Galiba kapının arkasına sıkışmış. O an kadına odaklandım, onu sakinleştirdim. Ama eminim 4 el şiddetli bir silah sesi duydum. Öncesinde hiç tartışma sesi duymadım. Buralarda hiç olmaz. Çok şaşkınım."

ABDÜLLATİF ŞENER KİMDİR?

Şener, Sivas İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünden mezun oldu.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı Bolu Sevk ve İdarecilik Yüksekokulunda araştırma görevlisi olarak başladığı akademik kariyerine Gazi Üniversitesinde Maliye Teorisi alanında doktora yaparak devam etti.

Abdüllatif Şener Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde dekan yardımcısı oldu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde öğretim üyeliği yaptı. Maliye Bakanlığında gelirler kontrolörü olarak görev yaptı.


Haber Kaynağı : AA

tartışma rehin Polis