Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Ezgi Apartmanı davasında dördüncü duruşma başladı: Ersan Şen'den bilirkişi itirazı

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin sembol binalarından biri olan Ezgi Apartmanı duruşması devam ediyor. Davanın dördüncü duruşmasında, mahkeme başkanı kamu görevlilerine dava açıldığını açıkladı.

Ezgi Apartmanı davasında dördüncü duruşma başladı: Ersan Şen'den bilirkişi itirazı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremde 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı davasının dördüncü duruşması Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. 

Birgün'ün haberine göre firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in yine duruşmaya katılmadığı görüldü.

FİRARİ SANIKLAR YİNE DURUŞMAYA KATILDI

Kervan Pastaneleri'nin firari sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in, 876’şar yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, sanıklar bir kez daha duruşmaya katılmadı. Ancak, sanıkların avukatlarından Prof. Dr. Ersan Şen duruşma salonunda yer aldı.

ERSAN ŞEN'DEN BİLİRKİŞİ İTİRAZI

Avukat Ersan Şen, inşaat mühendisi Şeref Alpago'nun bilirkişi olarak dinlenmesine itiraz etti.

Şen, "Mahkeme, dosyaya giren ikinci bilirkişi raporunu dikkate almadı. Müvekkillerim için verilen yakalama kararının kaldırılması taleplerimize yanıt verilmedi. Ayrıca Şeref Alpago'nun uzman tanık olarak dinlenemeyeceğini düşünüyoruz," dedi. Ancak mahkeme heyeti, itirazları reddetti ve Alpago'nun bilirkişi olarak dinlenmesine karar verdi.

YENİ BİLİRKİŞİ TALEBİ

Duruşmada firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında yeniden kırmızı bülten çıkarılması talep edildi.

Ayrıca, dosyanın üçüncü kez bilirkişiye gönderilmesi gündeme geldi. Mağdurların avukatları, deprem davalarının unutturulmaya çalışıldığını vurguladı ve yeni bilirkişi raporunun ODTÜ'den alınmasını talep etti.

KAMU GÖREVLİLERİ DE YARGILANACAK

Mahkeme Başkanı, daha önce soruşturma izni verilmeyen 7 kamu görevlisi hakkında iddianame hazırlandığını ve bu kişilerin de yargılanacağını duyurdu.

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, Kahramanmaraş Valiliği'nin 7 belediye görevlisi hakkında soruşturma izni vermeme kararını hukuka aykırı bularak iptal etmişti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan ve 35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı davası ile ilgili son gelen bilirkişi raporu mahkeme heyetince kabul edilmeyerek yeni bilirkişi raporu talep edildi. Duruşma 13 Aralık tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Maraş’ın Onikişubat ilçesindeki 10 katlı Ezgi Apartmanı’ndan sadece apartman görevlisi Mulla Kenger ile oğlu Mesut Kenger’in sağ olarak kurtuldu, 35 kişi ise hayatını kaybetti.

Binanın yıkımına neden olduğu belirtilen ve 876’şar yıla kadar hapisleri istenen, avukatlığını Ersan Şen’in üstlendiği Kervan Pastanesi’nin sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ise yaklaşık bir yıldır firari.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 30 Nisan 2024’te firari sanıklar Kervancıoğlu ve Pekel’in sahibi olduğu “Alpedo Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nden” 40 bin adet yarım yağlı Maraş dondurması satın almıştı. Doğrudan temin usulüyle yapılan alımla Alpedo Şirketi’ne kurumun kasasından tam 460 bin TL ödendi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Ezgi Apartmanı Ersan Şen