Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Fatih Altaylı'dan Hafize Gaye Erkan'a: 'On milyonlarca dolar birikimin var'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" açıklamasında bulundu. Gazeteci Fatih Altaylı, "On milyonlarca dolar birikimi olan uluslararası bir bankacının İstanbul'u pahalı bulması ilginç bir mesele" dedi.

Fatih Altaylı'dan Hafize Gaye Erkan'a: 'On milyonlarca dolar birikimin var'

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye'de yaşanan kira sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erkan, "Kiralarda Türkiye’ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı.

Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli. İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" diye konuştu.

Gazeteci Fatih Altaylı, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın bu sözleri sonrası dikkat çeken bir yorumda bulundu.

'ESAS MESELE...'

Altaylı, "Mesele 160 bin TL maaşı olduğu söylenen Merkez Bankası Başkanı'nın İstanbul'da kiralar pahalı demesi değil. Mesele, on milyonlarca dolar birikimi olan bir uluslararası bankacının İstanbul'u pahalı bulması" açıklamasını yaptı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Fatih Altaylı Hafize Gaye Erkan İstanbul kira