Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Fatih Camii'ndeki saldırıda son gelişme: Nöbetçi hakimliğe sevk edildi

Fatih Camisi'nde slogan atıp huzursuzluk çıkarttıktan sonra İmam Galip Usta ve Bilal Erdem'i bıçaklayarak yaralayan Ömer S.'nin cinayet büro amirliğindeki sorgusu sürüyor. Yapılan çalışmalarda şüphelinin ilk ikindi namazında slogan attığı ve dışarı çıkarıldığı, ikinci gelişinde ise cami İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakladığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan profiline göre, Bursa’da yaşadığı öğrenilen şüphelinin bir gün önce bir kimyageri darp ettiği öğrenildi. Ömer S., savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Fatih Camii'ndeki saldırıda son gelişme: Nöbetçi hakimliğe sevk edildi

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Fatih Camisi İmamı Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir saldırgan  tarafından bıçakla yaralandı. 

İLK İKİNDİ NAMAZINDA GELDİ

Elde edilen bilgilere göre, şüpheli Ömer S., Fatih Camisi’ne önce ikindi namazında geldi. İddialara göre namaz sırasında "Allahuekber putları camiden çıkartın" diye bağıran Ömer S.'yi cami imami Galip Usta, şüpheliye cami içerisinde bağırmamasını söyledi. Bunun üzerine şüpheli cemaat ve güvenlik görevlisi tarafından dışarı çıkarıldı.

AKŞAM GELİP BIÇAKLADI

Akşam saat 19.15 sıralarında tekrar camiye gelen şüpheli Ömer S., bu kez yatsı namazından önce camiye giderek namaz sonrası öğrencilere ders anlatan İmam Galip Usta'yı bıçakla saldırdı.  Bu sırada cemaatten öğrenci olan Bilal Erdem araya girince o da bıçaklandı.

POLİS ETKİSİZ HALE GETİRDİ

O sırada cami civarında bulunan Yunus ekiplerinden bir polis memuru hızla olay yerine giderek şüpheliyi yakaladı. Sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen şüphelinin sorgusu devam ediliyor.

BURSA’DA KİMYAGERİ DÖVMÜŞ

Emniyetteki işlemleri devam eden şüpheli Ömer S.’nin profilini ortaya çıkardı. Elde edilen bilgilere göre Ömer S. 2012 yılında evlendi.  Bursa’da yaşayan ve babasının yedek parça dükkanında çalışan şüpheli Ömer S., 2019 yılında boşandı. Bu evlilikten iki çocuğu bulunan şüpheli 7 Ocak günü yani cami saldırısından bir gün önce Bursa’da  kimyager Samet N.’yi darp etti. Ardından İstanbul’a gelen şüpheli bu olayı gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerde bir yaralama suç kaydı çıkan şüphelinin 2028 yılına kadar ruhsatı bulunan bir tüfeği olduğu öğrenildi.

BİR HAFTADIR EVE GİTMİYORMUŞ

Cinayet Büro Amirliği ekipleri gözaltına alınan şüpheli Ömer S. ile ilgili geniş çaplı soruşturma yapıyor. Yapılan çalışmalarda şüphelinin Bursa’daki evine bir haftadır gitmediği ortaya çıktı. Bursa’dan getirilen babasının polise oğlunu bir haftadır görmediğini söylediği öğrenildi. Polis, bir haftadır eve gitmeyen şüphelinin nerede kaldığı? Ve kimlerle bağlantısı olduğuna dair çalışmalar geniş çaplı sürdürülüyor.

BURSA POLİSİ ARIYORDU

Şüpheli Ömer S.’nin Bursa polisi tarafından arandığı ortaya çıktı. Boşandığı eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla kimyager Samet N.’yi dövdüğü ve darp ettiği öğrenilen Ömer S.’nin Bursa polisi tarafından bu olayla ilgili arandığı belirtildi. Babasi İstanbul polisine ifade verirken, boşandığı eşi de Bursa’da polis tarafından ifadesi alınıyor.

SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

Şüpheli Ömer S, ifadesinin ardından savcılığa sevk edildi. Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkışta basın mensupları görüntü almaması için şüpheli Ömer S, otoparktan çıkarıldı.

Ayrıca, Şüpheli Ömer S.'nin Cinayet Büro Amirliğinde ifade vermediği ve susma hakkını kullandığı ortaya çıktı.

Son olarak Fatih Camii’nde imam ile bir kişinin ağır yaralandığı bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren Ömer S., savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar

Fatih Camii Galip Usta