Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Gazze'de 650 bin kişi evsiz kaldı!

7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılar nedeniyle 650 binden fazla kişi evsiz kaldığı açıklandı.

Gazze'de 650 bin kişi evsiz kaldı!

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde ciddi bir insanlık dramının yaşandığını raporladı. Rapora göre, bu süre zarfında Gazze'de 650 binden fazla kişinin evsiz kaldığı belirtildi.

İsrail'in Gazze'deki konutları hedef alan saldırıları sonucunda bölgede büyük çapta yıkım ve enkaz oluştuğu ifade edildi. Yaklaşık 12 milyon ton enkazın temizlenmesi gerektiği vurgulandı. Bu durumda, evlerini kaybeden 650 binden fazla kişinin geri dönüşlerinin zorlaştığı, hatta birçoğunun dönüş için güvenli bir evlerinin olmadığı bildirildi.

Gazze'deki durumun daha da kötüleştiği ve insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığına dikkat çekildi. Özellikle kış aylarında, 100 binden fazla ailenin kışlık çadırlara ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Raporda ayrıca, İsrail saldırıları sonucunda yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişinin zorla yerinden edildiği bilgisi paylaşıldı. Bu yerinden edilen insanların birçoğunun, İsrail saldırılarından kaçarak güvenli gördükleri Refah bölgesine sığındığı ifade edildi. Ancak, Refah'a sığınanların da kalacak yer bulmakta zorlandığı ve derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi verdikleri belirtildi.

Filistinli kaynaklara göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ni karadan, havadan ve denizden saldırı altında tuttuğu ve bu saldırılar sonucunda 70 binden fazla evin tamamen yıkıldığı, 290 binden fazla evin de kısmen zarar gördüğü ve kullanılamaz hale geldiği raporlanmıştı.


Haber Kaynağı : AA

Birleşmiş Milletler Gazze Şeridi İsrail