Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Heimlich ve voleybol ülkesi Türkiye: Garsonun hızlı müdehalesi kurtardı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bir müşteri, yemek boğazında kalınca garsonun Heimlich manevrasıyla son anda kurtarıldı. Olay, işletme çalışanlarının hızlı müdahalesi sayesinde mutlu bir sonla noktalandı

Heimlich ve voleybol ülkesi Türkiye: Garsonun hızlı müdehalesi kurtardı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Yenimahalle Atatürk Bulvarı üzerindeki bir tantuni işletmesinde dün akşam meydana gelen olayda, bir müşteri yemeğini yerken boğazında lokma kalması sonucu nefessiz kaldı. Arkadaşlarının müdahaleleri yetersiz kalınca, garson Habip Korkmaz durumu fark ederek hızlıca müdahale etti.

Heimlich manevrasını uygulayan Korkmaz, müşteri üzerindeki baskıyı artırarak boğazda kalan lokmayı çıkarmayı başardı. Müşteri yeniden nefes almaya başlayarak rahatladı. Olayın ardından, çalışanlar büyük bir sevinç yaşarken, garson Korkmaz'ın hızlı ve etkili müdahalesi takdir topladı.

Yaşanan olay sonrası, çalıştıkları mekandan ayrılan müşteri, “O an çok korktum ama garsonun sayesinde kurtuldum. Hızlı bir şekilde müdahale etmesi hayatımı kurtardı” diyerek teşekkür etti.

İş yeri çalışanlarından Doğukan Yetiş, “Dün akşam saatlerinde müşterimiz geldi. O sırada lokması boğazında kaldı. Yanında bulunan arkadaşlarından biri müdahale etmeye çalıştı ama başaramadı. Daha sonra Habip isimli arkadaşımız Heimlich manevrasıyla müşterimizi kurtardı” ifadelerini kullandı.

Olayın ardından, işletme sahipleri ve çalışanları, bu tür acil durumlarda eğitimin önemine vurgu yaparak, gerekli müdahale tekniklerini öğrenmenin hayati olduğunu belirtti. Müşterinin kurtulması, işletme içerisinde hem çalışanlar hem de diğer müşteriler arasında büyük bir rahatlama sağladı.


Haber Kaynağı : İHA

Heimlich manevrası Adıyaman garson