Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İmamoğlu’ndan kendi bürokratına ‘özelleştirme’ tepkisi! ‘Haddini aşmış…’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İGDAŞ'ın halka arz edilmesinin planlandığını söyleyen' İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural'a 'Haddini aşan bir açıklama' sözleriyle tepki gösterdi.

İmamoğlu’ndan kendi bürokratına ‘özelleştirme’ tepkisi! ‘Haddini aşmış…’

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, belediye meclisinde CHP’nin çoğunluğu elde etmesinin, İGDAŞ’ın halka arzı da dahil olmak üzere fonlama sağlama planlarında ilerlemeye imkan tanıdığını söyledi. Vural, İGDAŞ, Halk Ekmek, İspark ve Hamidiye Su'yun özelleştirilerek halka arz edileceğini açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Vural'ın açıklamalarına tepki geldi.

Cumhuriyet'ten Barış Pehlivan'a konuşan İmamoğlu, "Bir bürokratın haddini aşan bir açıklaması olmuş. İGDAŞ’ın özelleştirilmesi ile ilgili geçmişten gelen bir meclis kararı var. Halka arz özelleştirme anlamına gelmez. Bu konular onun da meselesi değil. Halka açık meseleler. Gündemimizde yok mudur? Halka arz olarak var. Ama toplumcu ve kamucu anlayışla bunların yol yöntemleri mevcuttur. Şu anda masamızda müzakere edilmiş dahi değil. Haddini aşan bir açıklamadır" ifadelerini kullandı.

Vural “Bir finans insanı olarak özelleştirmeden yanayım. Belediyenin nihayetinde sadece belediye işlerine geri dönmesi gerektiğini düşünüyorum” demişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Barış Pehlivan Ekrem İmamoğlu halk ekmek Halka arz Hamidiye Su İGDAŞ İSPARK