Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Rıdvan Uz'a 12punto ulaştı: '24 saat sonra...'

İYİ Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener'in, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, partinin kapalı bir toplantısında Meral Akşener'in fotoğraflarının indirilmesini istediği iddia edilmişti. Bu gelişmelerin ardından Rıdvan Uz'un kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiği açıklanmıştı. 12punto yaşananları sormak için Rıdvan Uz'a ulaştı.

İYİ Parti'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Rıdvan Uz'a 12punto ulaştı: '24 saat sonra...'

Ayhan Taşpınarlıoğlu - 12punto.com.tr

İYİ Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener'in, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi gündemde sıcaklığını korumaya devam ediyor. İkilinin görüşmesinin ardından basına açıklama yapılmaması ''Akşener, Cumhur İttifakı'na mı katılacak'' sorusunu doğurdu.

Erdoğan ile Akşener'in görüşmesine tepki gösterdiği iddia edilen İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'un, partinin kapalı bir grup toplantısında Meral Akşener'in fotoğraflarının indirilmesini istediği öne sürülmüştü.

Akşener, fotoğrafının indirilmesinin istenmesi üzerine şu açıklamayı yaptı:

 "12 Haziran 2024 tarihinde yapılan kapalı grup toplantısında İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz 'beyefendi'nin; 'Kurucu Genel Başkan' olarak şahsımın Sayın Cumhurbaşkanı'nı ziyareti nedeniyle, fotoğraflarımın Genel Merkez, Milletvekili, İl ve İlçe Teşkilat makamlarından inidirilmesi konusundaki talebi doğrultusunda, gereğinin behemehal talimatlandırılarak yapılması hususunu bilgilerinize sunarım."

TEDBİRLİ VE KESİN İHRAÇ TALEBİ

Tüm bu gelişmelerin ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, X hesabından şu ifadeleri kullandı:

''İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan UZ, Genel Başkanımız Sayın D.Müsavat DERVİŞOĞLU tarafından, Parti Tüzüğünün kendisine verdiği yetkiye istinaden, TEDBİRLİ olarak ve KESİN İHRAÇ talebiyle Müşterek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir.''

12PUNTO RIDVAN UZ'A ULAŞTI

12punto'nun ulaştığı Rıdvan Uz şunları söyledi: 

''Şu an konuşmuyorum. 24 saat sonra konuşacağım.''


Haber Kaynağı : Ayhan Taşpınarlıoğlu

İYİ Parti Meral Akşener Rıdvan Uz