Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/gundem/izmir-asayis-polisinden-alocu-operasyonu-kodumuz-ay-yildiz-bayrak-19774

İzmir asayiş polisinden ALO'cu operasyonu! 'Kodumuz Ay Yıldız bayrak'

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amiriği ekipleri 4 aylık teknik ve fiziki takip sonucu 3 ilde eş zamanlı ALO'cu operasyonu yaptı. Gözaltına alınan 4 kişi çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr,

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İzmir'de 2023 yılı içerisinde temmuz ve eylül ayları arasında kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp, kandırdıkları vatandaşlara evlerini ve yazlıklarını satışa koydudurarak 120 bin Euro, 90 bin dolar ve 1 milyon 100 bin TL dolandıran ALO'cuları takibe aldı. 4 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından İzmir merkezli, Şanlıurfa ve Adana'da eş zamanlı operasyon yapıldı.

Son aylarda yaptıkları başarılı operasyonlarla dikkat çeken İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 1300 kilometrelik takiple yapılan operasyonda telefon ve bilgisayarları kırarak yangın merdiveninden kaçmak isteyen M.Ç ve A.V ile paraları almak için giden komisyon karşılığında kuryelik yapan H.D ve M.K olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı.

KODUMUZ AY YILDIZ BAYRAK

Dolandırıcıların telefonla kandırdıkları kişilere de "Gizli operasyondasınız. Kodumuz Ayyıldız bayrak. Bu kodu söylemeyen kimseye bilgi vermeyin" mizanseniyle baskı altına alarak inandırıcılığı artırdıkları öğrenildi.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'ndeki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan operasyonlarda çok sayıda digital malzemelere de el konuldu.

Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar