Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kiliseye saldıran teröristlerin görüntüleri ve kıyafetleri paylaşıldı

Sarıyer’de Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde pazar ayini sırasında meydana gelen silahlı saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesi ile yakalanan 28 şüphelinin sorgusu sürerken, hücrenin kilit isimlerinden Tacikistan uyruklu A.K. ile Rusya kökenli D.Y. isimli 2 saldırgana ait görüntüler ve olay sırasında üzerinde bulunan kıyafetleri kamuoyu ile paylaşıldı

Kiliseye saldıran teröristlerin görüntüleri ve kıyafetleri paylaşıldı

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde Pazar ayini sırasında kar maskeli ve silahlı 2 saldırgan 28 Ocakta dua edenlerin üzerine silahla ateş açmış, ayin sırasında kilisede büyük panik yaşanırken kurşunların hedefi olan 52 yaşındaki Tuncer Cihan adlı bir kişi ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kanlı saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından saldırganlara yönelik yürütülen operasyonlarda, silahlı eylemi gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ve Rusya uyruklu T.D. isimli 2 tetikçilerin de araları olduğu 51 şüpheli yakalanmıştı.

 Zincirleme operasyonlarda 30’u aşkın adrese yapılan baskınlarda yakalanan hücre üyelerinin polisteki sorgusu sürerken, DEAŞ adına tetikçilik yaptıkları ileri sürülen Rus ve Tacikistan kökenli 2 şüphelinin emniyetteki fotoğrafları paylaşıldı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde 51 şüphelinin yakalandığı duyurulmuş, saldırıyla herhangi bir bağı tespit edilemeyen tamamı kadın ve yaşı 18’den küçük 23 yabancı, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilmişti. Söz konusu soruşturma doğrultusunda halen ifadeleri alınan 3’ü Türk toplam 28 zanlının TEM Şubedeki sorgusu devam ediyor. Hücre üyeleri, sorguları tamamlandıktan sonra savcıya ifade vermek üzere yarın Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gönderilecek.


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar

Emniyet Müdürlüğü İstanbul Emniyet Tacikistan Tuncer Cihan Santa Maria İtalyan Kilisesi