Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.691

Maden işçilerinden AKP'li vekilin şirketi önünde protesto

Sendikal hakları ve işçi güvenliği için eylem yapan Fernas Maden işçileri, AKP'li Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun şirketi önünde protesto gerçekleştirmek istedi. Polis müdahalesiyle karşılaşan işçiler gözaltına alındı.

Maden işçilerinden AKP'li vekilin şirketi önünde protesto

Manisa Soma'da sendikal haklar ve işçi güvenliği için başlattıkları direnişi Ankara'ya taşıyan Fernas Maden işçileri, eylemleri sırasında polis müdahalesiyle karşılaştı. 

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait olan Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde eylem yapmak isteyen işçiler, polisin izin vermemesi üzerine gözaltına alındı.

DİRENİŞLERİNİ ANKARA'YA TAŞIDILAR

Fernas Maden işçileri, çalışma koşullarını ve iş güvenliğini iyileştirme talepleri doğrultusunda günlerdir süren direnişlerini başkent Ankara’ya taşımıştı. Haklarını savunmak için bir araya gelen işçiler, kolluk kuvvetlerinin müdahalesi sonucu eylemlerine devam edemedi.

Soma’dan yola çıkarak Ankara’ya gelen işçiler, sendikal hakları, işçi sağlığı ve güvenliği konusundaki taleplerinin karşılanmasını istiyor. Ancak, Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde yapmak istedikleri eylem engellendi.

Polis müdahalesinin ardından çok sayıda işçi gözaltına alınarak eylem sonlandırıldı.


Haber Kaynağı : 12punto

Fernas Madencilik Ferhat Nasıroğlu