Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Meclis'te 'şerefsiz' gerilimi

TBMM Genel Kurulu’nda grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. O anlarda DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ile AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu arasında gerilim yaşandı.

Meclis'te 'şerefsiz' gerilimi

DEM Partili Meral Danış Beştaş’ın sözlerine AKP’li Galip Ensarioğlu ‘İspat etmezsen şerefsizsin’ diye tepki gösterdi. Beştaş, Ensarioğlu’na ‘Sensin şerefsiz, terbiyesiz!’ diye cevap verdi. Gerilim sürünce oturuma ara verildi.

"İŞE ALMAK İÇİN NE KADAR PARA ALDIĞINI SORALIM"

Kürsüye çıkıp konuşan Beştaş, “Galip Ensarioğlu, benim adımı vermeden basın üzerinde yapılan bir tartışmayı ifade etti. Evet, ben Diyarbakır’da kayyım olarak atanan valinin, yolsuzluk yaptığını, hırsızlık yaptığını ve Galip Bey’in de milletvekili olarak bunlara dair ilgisini söylemiştim.

Çünkü kendisinin bana yönelik bir saldırısı vardı. Ama kendisinin cevabı olayı aydınlatmak yerine asla ağzıma almayacağım ve bir Kürt’e, bir erkeğe, bir insana yakışmayacak bir kavram kullandığı için ‘Senin düzeyine düşmeyeceğim’ dedim. Bunu burada kapatıyorum.

Bütün Diyarbakır’a soralım, Galip Ensarioğlu’nun kayyım döneminde işe almak için ne kadar para aldığını, kaç kişiyi işe aldığını soralım Diyarbakır halkına” dedi.

"İSPAT ETMEZSEN ŞEREFSİZSİN"

AKP’li Ensarioğlu, kürsüde konuşan Beştaş’a sırasından bağırarak tepki gösterdi. Beştaş ise “Bak, yine ‘şerefsiz’ diyorsun, yine öyle diyorsun” diyerek Ensarioğlu’na karşılık verdi. Bunun üzerine Ensarioğlu, DEM Partili Beştaş’ın iddialarına değinip “İspat etmezsen şerefsizsin!” dedi. Ensarioğlu’nun sözlerine sinirlenen Beştaş “Sensin şerefsiz, terbiyesiz!” dedi.

OTURUMA ARA VERİLDİ

Beştaş ve Ensarioğlu arasındaki gerginliğe iki partinin vekilleri de katılınca Meclis’te tansiyon yükseldi. Bağırışların, Genel Kurul’da yankılandığı o anlarda ise Meclis Başkanvekili Celal Adan, oturuma 10 dakika ara verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP DEM Parti diyarbakır Galip Ensarioğlu kayyım Meral Danış Beştaş