Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Melih Gökçek 'Filistin'den' diye paylaştı, gerçek bambaşka çıktı

AKP'li eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, X hesabından “İsrail de #Vahşet devam ediyor. Vahşi İsrail askerleri Filistinli bir baba ve çocuğu Tankla araçlarında ezdi” notuyla bir fotoğraf paylaştı gerçek çok başka çıktı.

Melih Gökçek 'Filistin'den' diye paylaştı, gerçek bambaşka çıktı

İsrail ve Filistin arasında adeta bir savaş hali yaşanırken sosyal medyada da bu bölgelerde çekildiği iddia edilen çok sayıda video ve fotoğraf dolaşıyor.

Melih Gökçek de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın Filistin'de çekilmiş olduğunu söyledi ancak gerçek çok başka çıktı.

Paylaşımı inceleyen doğrulama kontrolü platformu Doğruluk Payı, fotoğrafın Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki bir trafik kazasına dair olduğunu duyurdu.

Konuya dair incelemede şu ifadelere yer verildi:

“Bir Twitter hesabının 8 Ekim 2023’te paylaştığı bir araba enkazı fotoğrafının, İsrail – Hamas çatışmalarında çekildiği iddia edildi.

Sosyal medyada dolaşımda olan ve hızla yayılan bu iddia, bir araba enkazına ait fotoğrafın İsrail – Hamas çatışmaları sırasında çekildiğini iddia ediyor.

İddiaya göre araç, İsrail askerlerinin Filistinli bir baba ve çocuğuna saldırısı sonunda bu hale gelmiş. İddianın doğruluk kontrolü tersine görsel arama yöntemleriyle mümkün.

Bu yolla yapılan bir arama, söz konusu kaza fotoğrafının 2016’da Tekirdağ / Çorlu’da yaşanan bir araç kazasına ait olduğunu gösteriyor.

Kaza, taş yüklü bir hafriyat kamyonunun aracın üzerine devrilmesi sebebiyle gerçekleşmiş. Çorlu’nun Önerler Mahallesinde meydana gelen kazada araç içindeki beş kişi ve kamyonun sürücüsü, yaralı olarak kurtulmuş.”


Haber Kaynağı : 12punto

Filistin İsrail hamas Trafik kazası Tekirdağ Melih Gökçek

İlgili Haberler