Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

MOSSAD İçin casusluk yapan 20 kişi hakkında hapis talebi

Türkiye'deki yabancı uyruklu kişilere yönelik MOSSAD adına casusluk yaptığı iddia edilen 20 sanık için 18 yıl 9 aydan 45 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Sanıkların İsrail'e bilgi sızdırdığı iddialarına ilişkin dava kasım ayında görülecek.

MOSSAD İçin casusluk yapan 20 kişi hakkında hapis talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD adına casusluk yaptığı gerekçesiyle 20 sanık hakkında iddianame hazırlandı. 

Aralarında 16’sı tutuklu sanığın da bulunduğu kişiler için "zincirleme şekilde siyasal veya askeri casusluk" suçundan 18 yıl 9 aydan 45 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, sanıkların Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu kişilere yönelik MOSSAD adına casusluk faaliyetinde bulunduğu belirtildi. MOSSAD’ın İÇOM biriminin, sanıklarla çeşitli haberleşme uygulamaları ve sosyal medya üzerinden iş ilanları aracılığıyla temas kurduğu ifade edildi. 

Sanıklara talimatların gizli mesajlaşma uygulamalarıyla iletildiği ve hiçbir zaman görüntülü veya sesli arama yapılmadığı kaydedildi.

BİLGİLERİ İSRAİL'E İLETTİLER

Sanıkların, İsrail istihbaratının hedefindeki Filistin vatandaşları ve Hamas ile bağlantılı kişilere yönelik gizli bilgi topladığı ve bu bilgileri İsrail’e aktardığı öne sürülüyor. 

Özellikle bu kişilerin toplu halde bulundukları yerlerin tespit edilmeye çalışıldığı ve bir sonraki aşamada bu kişilere yönelik kaçırma ve infaz gibi eylemlerin gerçekleştirilebileceği iddianamede yer aldı.

Ayrıca, sanıkların yaptıkları işler karşılığında terör örgütleri tarafından da kullanılan "havale", "kripto para" ve "Western Union" gibi sistemler üzerinden para aldıkları belirtiliyor. MASAK raporlarına göre sanıkların bu faaliyetleri kapsamında haksız kazanç elde ettikleri de iddianamede yer aldı.

PARA KARŞILIĞINDA BİLGİ SIZDIRDILAR

Sanıklardan Amal Sallamı Ep Sıala’nın savcılık ifadesinde, kendisini "Mustafa" olarak tanıtan bir kişiyle iş bağlantısı kurduğunu ve bu kişinin talimatı doğrultusunda İstanbul Süleymaniye Camii'nin video ve fotoğraflarını çekerek karşılığında 450 dolar aldığını söylediği aktarıldı.

Ancak Sıala, MOSSAD ile bağlantısının farkında olmadığını ve bu bilgileri sadece para kazanma amacıyla verdiğini öne sürdü.

KASIM AYINDA DURUŞMA BAŞLIYOR

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame kapsamında sanıklar, kasım ayında Marmara Cezaevi’nin karşısındaki duruşma salonunda hakim karşısına çıkacak. Sanıklar hakkında 18 yıl 9 aydan 45 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Mossad