Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Murat Karayalçın, Ekrem İmamoğlu'nun 'ahmak' davasının olası sonuçlarını değerlendirdi

SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'siyaset yasağı' alacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi.

Murat Karayalçın, Ekrem İmamoğlu'nun 'ahmak' davasının olası sonuçlarını değerlendirdi

Karayalçın, sosyal medya hesabından İmamoğlu'nun yargılandığı davada, siyasi yasağın verilmeyeceğini düşündüğünü söyledi, siyasetçinin

Son iki yıldır İstinaf Mahkemesi'nde görülmeye devam eden 'ahmak' davasında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezası ve siyasi yasak alacağı yönünde haberlerin yapılması ardından konu CHP tarafından masaya yatırılmış ve siyasi yasak kararının çıkması ihtimali karşısında nasıl adım atılacağı konuşulmuştu.

AKP içerisinde de İmamoğlu'nun siyasi yasak alması konusu tartışılırken, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'dan söz konusu davanın muhtemel yasak kararı üzerinden bir değerlendirme geldi. 

İmamoğlu'na siyaset yasağı getirileceği kanaatinde olmadığını söyleyen Karayalçın şu yorumu yaptı:

"Ekrem İmamoğlu’na siyaset yasağı getirileceği kanısında değilim. Böyle düşünmemin çok güçlü siyasi, vicdani ve hukuki nedenleri var. 

Siyasetçinin yasak kararını devlet değil halk verir. Bu topraklar kadimden bu yana, darbe ve darbe benzeri dönemlerde devlet tarafından verilen siyasi yasak kararlarının halk tarafından yırtılıp çöpe atıldığına tanıklık yapmıştır. 

Ama eğer yinede Ekrem İmamoğlu için devlet tarafından yasak kararı verilirse, siyaseten yalnızca o eksilmez, Murat Karayalçın olarak ben de eksilirim, CHP’liler olarak hepimiz eksiliriz, aslında Türkiye siyaseti de eksilmiş olur, geriye kalan şey her neyse o’nun adı da siyaset olmaz."

DAVA SÜRECİ HAKKINDA

Ekrem İmamoğlu, ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına seçildiği 2019 yılının kasım ayında Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne davetli olarak katılmış ve bir konuşma yapmıştı.

O dönem Türkiye İçişleri Bakanı olarak görev yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İmamoğlu için "Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye'yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek," demişti.

İmamoğlu ise Soylu'ya "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın." cevabını vermişti.

Bunun üzerine Türkiye'deki seçimleri organize eden Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) üyeleri hakarete uğradıklarını ve mağdur olduklarını belirterek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılı suç duyurusunda bulunmuştu.

Başsavcılığın hazırladığı iddianamede "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan İmamoğlu'nun 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk ayağında Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.

Dava, son iki yıldır Türkiye'de "Temyiz Mahkemesi" olarak da kabul edilen Yargıtay'ın bir alt basamağı İstinaf Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP CHP Ceza Ekrem İmamoğlu Murat Karayalçın siyasi yasak cezası