Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Mustafa Varank'tan 'çapulcu' yakıştırması ardından 'azgın azınlık' çıkışı

Yasanın çıkmaması adına mecliste protesto yapan hayvan hakları savunucularına 'çapulcu' yakıştırması yapan AKP'li Varank, bu defa kabul edilen Sokak hayvanları kanununa dair paylaşımda bulundu.

Mustafa Varank'tan 'çapulcu' yakıştırması ardından 'azgın azınlık' çıkışı

Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank bu defa mecliste muhalefet partilerinin tepkilerine rağmen yasalaşan 'Sokak hayvanları kanununa' dair paylaşımda bulundu.

Kabul edilen kanun teklifiyle ilgili olarak dikkat çeken ifadeler kullanan Varank tıpkı 'çapulcu' yakıştırmasında olduğu gibi bu defa da hayvan hakları savunucularına 'azgın azınlık' benzetmesi yaptı.

Kabul edilen kanunu, yakınları sokak hayvanları tarafından saldırıya uğrayan yurttaşların mücadelelerinin bir eseri olarak tanımlayan Mustafa Varank şu ifadeleri kullandı:

"Bu kanun “şov yapma” denilen acılı annelerimizin, “sen kimsin” denilerek toplantıdan kovulan yüreği yanık babalarımızın mücadelesinin bir eseridir.

Başka Mahralar, Tunahanlar aynı akıbeti yaşamasın diyen sessiz çoğunluğun, Gazi Meclisi’mizi tepinme sahasına çeviren azgın azınlığa karşı zaferidir.

Milletimizin sesine kulak vererek hazırlanan bu kanun teklifi inşallah en kısa sürede Genel Kurul’da görüşülerek yasalaşacak."


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

AKP Hayvan kanun teklifi komisyon meclis Mustafa Varank muhalefet