Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Demirtaş, mezuniyet töreni skandalına dair çağrı yaptı

Ekonomist Özgür Demirtaş, lisedeki mezuniyet töreni skandalına dair paylaşımda bulundu. Demirtaş, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığına çağrı yaptı.

Özgür Demirtaş, mezuniyet töreni skandalına dair çağrı yaptı

Demirtaş, sosyal medya hesabını aktif bir şekilde kullanıyor. Sadece ekonomik tahminleriyle değil aynı zamanda gündemdeki konulara dair yaptığı yorumlarla da kendisinden söz ettiren Demirtaş, bu defa lisedeki mezuniyet töreni skandalına dair bir paylaşım yaptı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Kirazpınar Mahallesi’nde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde öğrenciler için düzenlenen mezuniyet törenine kıyafetleri yüzünden alınmayan kız öğrencilerin görüntüleri infial yarattı.

Özellikle sosyal medya üzerinden okul yönetiminin uygulaması eleştirilirken, ekonomist Özgür Demirtaş da yaşanan skandala dair bir paylaşımda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile mezuniyet törenlerini okul bahçesinde yapmak zorunda kalan öğrenciler, günler öncesinden aldıkları mezuniyet kıyafetleriyle okulun önüne toplandı.

Mezuniyet töreni için okula gelen bazı kız öğrenciler, yönetmeliğe aykırı kıyafetler giydikleri gerekçesiyle törene alınmadı. 

Öğrencilere kapı kapatılırken, bazı veliler ve öğrenciler, okul yönetimine tepki gösterdi. Veliler ve okul yönetimi arasında tartışma çıktı.

Okul müdürü Ahmet Korkmaz da okul kapısına kadar gelip öğrencilerin içeri alınmamasını istedi. Yaşanan gerginlik üzerine yapılan ihbarla okula jandarma ekibi sevk edildi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Öğrencilerin ve velilerin böylesine özel bir günde mağdur edilmesine çok sayıda tepki gösterildi. Yaşanan skandala dair bir tepki de Özgür Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti LAİK-Sosyal bir HUKUK devletidir.

Anayasa ile yönetilir.

Okul müdürü Kıyafetlerini bahane ederek öğrencileri okula almamıştır. DERHAL görevden el çektirilmelidir.

İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığının görevlerini yapacağını biliyorum. Hadi LÜTFEN."


Haber Kaynağı : 12punto

Kıyafet kız öğrenci Jandarma mezuniyet töreni Milli Eğitim Bakanlığı Özgür Demirtaş

İlgili Haberler