Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Özgür Özel'den 15 Temmuz çıkışı: 'Tiyatro diyen...'

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşan CHP lideri Özgür Özel, "'Bu bir tiyatro' dediler. Anında karşı çıktım. Dedim ki; 'Kardeşim, bal gibi darbeydi. Buna tiyatro diyen ya gerçeklikten kopmuştur ya da eksik akıllıdır'" dedi.

Özgür Özel'den 15 Temmuz çıkışı: 'Tiyatro diyen...'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarlarından Yavuz Donat’a konuştu.

Özel, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin "'Bu bir tiyatro' dediler. Anında karşı çıktım. Dedim ki; 'Kardeşim, bal gibi darbeydi. Buna tiyatro diyen ya gerçeklikten kopmuştur ya da eksik akıllıdır'" ifadelerini kullandı.

Özel, "Demokrasinin kitabında da, lugatında da darbe kelimesinin yeri yok. Olamaz da" diye konuştu.

"BAL GİBİ DARBEYDİ"

Özgür Özel’in açıklamaları şöyle:

"Darbe, demokrasiyi rafa kaldıran, her seferinde ülkeyi 20-30 yıl geriye götüren bir olay. Kimseye faydası yok. Zaten, bu memlekette darbeden medet uman bir daha belini doğrultamıyor."

"'Bu bir tiyatro' diyorlardı.  Hatta... Partinin bir toplantısında... Televizyon da vardı... 'Bu bir tiyatro' dediler. Anında karşı çıktım. Dedim ki; 'Kardeşim, bal gibi darbeydi. Buna tiyatro diyen ya gerçeklikten kopmuştur ya da eksik akıllıdır.'  Ve devam ettim... 'Buna tiyatro demek kadar, Türkiye'ye yapılacak büyük kötülük yoktur.'"

"CUMHURİYETİ KURAN PARTİYE İKİRCİKLİ POZİSYON YAKIŞMAZ"

"Cumhuriyet demek, demokrasi demektir" diyen Özel, "Demokrasi ise halkın özgür iradesidir. Büyük Atatürk'ün ifade ettiği gibi, millet iradesinin üzerinde bir güç yoktur. Genel başkanlığını yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Cumhuriyet'i kuran bir partiye ikircikli pozisyon yakışmaz" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

15 temmuz darbe girişimi Cumhuriyet Halk Partisi CHP Yavuz Donat Özgür Özel