Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sadettin Tantan, 'yeni müfredatı' toplum güvenliği üzerinden eleştirdi

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, sosyal medya hesabı üzerinden yeni eğitim müfredatıyla ilgili tepkisini ve eleştirilerini dile getirdi.

Sadettin Tantan, 'yeni müfredatı' toplum güvenliği üzerinden eleştirdi

Çok sayıda itiraza rağmen yeni müfredatın onaylanmasını toplum güvenliği için tehlike olarak gören Tantan, yeni dünya düzeninde yer almak isteyen bir Türkiye'nin atması gereken adımları sıraladı.

Eğitimin bu konuda ne kadar önemli bir yer tuttuğunun altını çizen Tantan, sosyal medya hesabından şu uyarıda bulundu:

"Milli Eğitim Müfredatı’nın önemli itirazlara rağmen onaylanması toplum güvenliğini tehlikeye atan bir durumdur. Türkiye’nin bilimsellikten giderek uzaklaşan eğitim sistemiyle Yeni Dünya düzeninde refah sahibi olması hayaldir. Müfredat değişikliği; toplum güvenliği, devletin güvenliği ve bireyin güvenliği olarak güvenlik teorileri yönünden ele alındığında bireysel ve toplumsal güvenlik başlığı altında ele alınmalı ve değerlendirilmelidir. Güvenlik mimarlığı oluşturulurken eğitim sistemi merkez noktaya yerleştirilmelidir. Çünkü; yeni yetişen nesillerin bir öncekilerden donanım olarak geride kalması toplumun güvenliğini tehdit eden en büyük unsurlardan birisidir.

Mevcut dünya düzeninde devletleri ve oluşumları; süper güç, büyük güç, bölgesel güç ve kurumsal güç olarak kategorize ettiğimizde Türkiye bölgesel bir güç ve NATO üyesi olarak da kurumsal bir gücün üyesidir. 

Ancak; “Yeni Dünya Düzeni”nde bireyler, şirketler ve sektörler de oldukça önemli olacaktır. Bu husus gözetildiğinde bireysel donanım, bilgi sahipliği gücün anahtar unsuru olacaktır. Temel bilimlerden muaf yetiştirilecek nesillerin donanım ve bilgiden yoksun bırakılması ülkemiz adına en büyük güvenlik tehdididir. 

Milli eğitim bakanı, milletimizin tüm itirazlarına rağmen yeni müfredatı onaylamıştır. Bu onayın gelecek 10 senede yaratacağı tahribatı gidermek oldukça zordur. Bu nedenle “Milli Eğitim Meselesi”ni gündemde tutulmalı ve güvenlik mimarlığı içinde ele alınarak; çağdaş bir sistemin ve sisteme adapte edilmiş nitelikli eğitimcilerin göreve getirilmesi için çalışmalar yapılmalı, kamuoyu oluşturulmalıdır. Tüm siyasi partilerin bu konuya eğilerek gerekli çalışmaları yapmaları, kamuoyu oluşturmaları gerekmektedir."


Haber Kaynağı : 12punto

müfredat Sosyal Medya Türkiye yeni müfredat uyarı

İlgili Haberler