Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sağlık Bakanı Memişoğlu milyonluk Covid-19 ihalesiyle gündeme gelmişti: 'Menzil'i sevmek suç mu?'

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun koltuğu oturmasıyla beraber İstanbul İl Sağlık Müdürü olduğu dönemde Menzil Cemaati ile bağlantılı şirkete peş peşe verdiği ihale yeniden göndem oldu. Şirket yetkilisi, "Menzil'e gitmek, Menzil'i sevmek suç mu?" demişti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu milyonluk Covid-19 ihalesiyle gündeme gelmişti: 'Menzil'i sevmek suç mu?'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkannı Recep Tayyip Erdoğan, görevinden istifa eden Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığı'na İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu’nu atadı. 

Memişoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü olduğu dönem Menzil Cemaati ile bağlantılı şirkete verdiği ihaleler ile sağlıkçıların “kıyafetine” dair yayımlandığı genelgeyle gündeme gelmişti. 

MİLYONLUK İHALELER VERDİ

BirGün’ün 30 Kasım 2022’de “Covid-19 testleri de Menzilci’nin şirketine” başlığıyla gündem getirdiği ve gündem olan haberde İstanbul’daki kamu hastanelerinde Covid-19 testlerinin Menzil’in şirketine yaptırıldığı ifade edilmişti.  

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 5 Kasım 2020 tarihinde 'sağlık tesisleri için 6 aylık sonuç karşılığı Covid-19 PCR testi hizmeti alımı' adı altında bir ihale düzenledi. Kamu İhale Kanunu'nun 'pazarlık' usulüne izin veren 21/b maddesi uyarınca yapılan ihale sonucunda, yedi büyük kamu hastanesinde testlerin 1 Ocak-30 Haziran tarihlerini kapsayan altı ay boyunca 144 milyon TL'ye Techno Health Laboratuar ile Gen Era Diagnostik Sağlık Hizmetleri Şirketi'ne yaptırılması yönünde sözleşme imzalandı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, 11 Eylül 2020 tarihinde “Sonuç Karşılığı Covid-19 PCR Testi Hizmet Alımı” adı altında bir başka ihale daha düzenledi. Pazarlık usulüyle düzenlenen bu ihale de Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Techno Health Laboratuar Şirketi’ne verildi. Şirket ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında da 55 milyon 812 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

ŞİRKETİN ORTAĞI MENZİL MENSUBUYDU

O dönem Techno Health Laboratuar Şirketi’nin ortağı olan Ferhat Danışman ise Menzil Cemaati mensubuydu. Danışman, İl Sağlık Müdürlüğü’nden ihale aldığı dönemde Menzil’e ait olduğu bilinen Emsey Hastanesi’nde de Mali Hizmetler Koordinatörü olarak görev yapıyordu. 

"TELEFONLA ARADIK, İHALEYE KATILDIK"

BirGün’ün haberinden sonra açıklama yapan Techno Health Laboratuar Şirketi’nin yöneticisi Mehmet Rüştü Kaya, "Ferhat Danışman da şirketimizin ortağıdır. Ferhat Bey Emsey Hastanesi’nde çalışıyor olabilir, Menzil’i seviyor olabilir, Menzil'e gidiyor olabilir. Ne var yani bunda? Menzil'e gitmek, Menzil'i sevmek suç mu?" demiş ve sözlerine şöyle devam etmişti: 

"Biz test başına 29 TL gibi bir teklif verdik. Altı boyunca yedi hastanede toplam 5 milyon adet Covid-19 testi yapacağız ve test başına yaklaşık 29 TL gibi bir ücret alacağız. Yedi hastanede toplam 149 personel çalıştıracağız. 50 Adet PCR test kabini ve cihazı kuracağız. Cihazlarımızı da hastane içerisinde bize verilen alanlara kuracağız ve beş saatte sonuç vereceğiz. Yani laboratuvarı komple biz çalıştıracağız sadece sürüntü alma işlemi tıbbi bir operasyon olduğu için sürüntüyü Sağlık Bakanlığı personeli alacak.  İstanbul’da da böyle bir ihale olunca açıkçası katılmak istedim. İzmir’de 124 TL fiyatı görünce 'Bu çok pahalı" dedim ve bunun üzerine çalışmak istedim. Hatta İstanbul’da ihaleye ben davet edilmemiştim ve özellikle arayarak firmamın davet edilmesini sağladım."

SOSYAL MEDYADA DA PAYLAŞTI

Sosyal medya hesabında, Menzil Cemaati’ne olan yakınlığını gizlemeyen Ferhat Danışman, "Menzil’de içilen çorba kişinin midesinden 100 yıl çıkmaz" ifadelerinin yer aldığı bir fotoğraf paylaşmıştı. Aldığı ihalelerle gündem olan Danışman, kısa süre önce şirketteki hisselerini devretti.


Haber Kaynağı : 12punto

Menzil Menzil Cemaati Kemal Memişoğlu Covid-19