Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sakarya'da ihaleye katılan avukata saldıranların cezası belli oldu: 'Sonucuna katlanırsınız'

Avukat Özden Özdemir, 3 Ağustos 2022 tarihinde Sapanca Adliyesi'nde gerçekleşen bir ihaleye katılmıştı. İhale esnasında ihaleye katılanlardan birisinin yakınlarının saldırısına uğraması sonucu açılan davada, sanıklar toplam 10 yıl 3 ay ceza aldı.

Sakarya'da ihaleye katılan avukata saldıranların cezası belli oldu: 'Sonucuna katlanırsınız'

Sakarya'da bulunan Sapanca Adliyesi'nde 3 Ağustos 2022 tarihinde yapılan ihaleye katılan İstanbul Barosu üyesi Avukat Özden Özdemir, ihale esnasında katılımcı birinin yakınlarının saldırısına uğramıştı.

Saldırı sonucu açılan davanın duruşmasında karar açıklandı.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAK VE TEHDİT

Sanıklar H.T, H.T, İ.T, O.A, S.T, S.T 5 yıl 3 ay ihaleye fesat karıştırmaktan, 5 yıl da tehdit suçundan toplam 10 yıl 3 ay ceza aldı.

Duruşmaya, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, İstanbul Barosu Başkanı Yardımcısı Av. Ali Gürbüz, Baroların Yönetim Kurulu Üyeleri ve avukatlar da katıldı.

Sakarya Barosu ve İstanbul Barosu, söz konusu davayı başından sonuna kadar takip etti.

"SONUCUNA KATLANIRSINIZ"

Medyabar'da haberine göre, bugün görülen karar davasının akabinde Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız konuşam yaptı. Yıldız, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bizler sadece görevimizi yapıyoruz. Avukata yönelik şiddet son dönemde ziyadesiyle artmış durumda. Biz bu artışın önüne geçebilmek adına verilen kararların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda bugün Sapanca Adliyesi’nde şehrimizde bir meslektaşımıza yönelik gerçekleştirilen fiil nedeniyle tarihi bir karar verildi. Kararın beğenmediğimiz tarafları tabi ki var, istinafa götüreceğimiz tarafları tabi ki var. Ama aşağı hadden uzaklaşılarak hükmün tesis edilmesi, cezaların her bir suç bakımından verilmiş olması ve indirim nedenin uygulanmamış olması bizim için çok önemli.

Öte yandan şunu diyoruz, avukatlara görevini yaparken yaptığınız her eylemin neticesi adliyelerde yargılanmaktır ceza almaktır. Sonucuna katlanırsınız.”


Haber Kaynağı : 12punto

Ceza duruşma dava ihale İstanbul Barosu Sapanca Sakarya Şiddet