Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

SEGBİS kayıtları dosyaya ulaştı

Seçil Erzan’ın yargılandığı dolandırıcılık davasının ikinci duruşmasının SEGBİS kayıtları dava dosyasına konuldu. İki gün süren ikinci duruşmada, Semih Kaya’nın verdiği ifadenin detayları ortaya çıktı. Erzan’la arasında neler yaşandı. Kaya, Erzan’ı tehdit etti mi? Kaya tüm bu sorulara cevap verdi. Semih Kaya, Seçil Erzan’a ilk 300 bin dolar para verdiğini belirtti. Bilirkişi tarafından saatler süren duruşmanın detayları haberimizde

SEGBİS kayıtları dosyaya ulaştı

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Türkiye’yi sarsan dolandırıcılık davasının görülen ikinci duruşmasının bilirkişi raporu tamamlandı. İki gün süren duruşmanın SEGBİS kayıtları hazırlandı. Biri 105 diğeri 161 saya olmak üzere toplam 266 sayfalık rapor mahkeme dosyasına ulaştı.

İKİ GÜN SÜRDÜ

Çağlayan Adliyesi’nde 41. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan ikinci duruşma 12 Ocak günü görüldü. İkinci duruşmanın ilk celsesi 9 saat 55 dakika 50 saniye sürdü. Devam eden duruşmanın ikinci günü ise 15 Ocak günü yapıldı. İkinci celse de 7 saat 10 dakika 48 saniye sürdü. Bu duruşmada en çok merak edilen Galatasaray’ın eski milli futbolcusu Semih Kaya’nın alınacağı ifadesiydi. Semih Kaya’nın tanık olarak saatler süren mahkeme duruşmasının tüm kayıtları raporda yer aldı.

SEMİH KAYA SORULARA CEVAP VERDİ

Mahkeme başkanı Semih Kaya’ya yemin ettirilerek, Seçil Erzan’la neler yaşandığını sordu. Semih Kaya, 2011 yılında Galatasaray A takımında düzenli şekilde oynamaya başladığını belirterek “Kulübüm tarafından Florya Denizbank şubesinde özel bankacılıkta adıma hesap açıldı. O günden bugüne kadar da, bu güne dediğim 2023 Nisan ayına kadar da devam etmekteydi. 2023 Nisan ayından sonra kendi hesabımı başka bir bankaya, özel bir bankaya taşıdım. Hala da aktif hesabım bulunmaktadır Denizbank'ta. Hali hazırda da özel bankacılık müşterisi olarak devam etmekteyim Denizbank'ta. Onun dışında 2022 nin Nisan ayında Seçil Erzan tarafından saklamalı fon adı altında bir yatırım hesabı olduğunu bana belirtti. Bunların avantajlarını bana bahsetti aynı şekilde” dedi.

Kaya’nın bu anlatımı üzerine mahkeme başkanı “Ne avantajı varmış?” diye sordu. “Ciddi şekilde iyi getiriler elde ettiğinizi ve bunun bir yatırım fonu olduğundan bahsetti. Benim de o dönemde hesabımda 300 bin dolarlık bir müsaitlik vardı” Diyen Semih Kaya ile mahkeme başkanı arasında şu diyaloglar yaşandı:

Mahkeme Başkanı : Hesabınızda 300 bin dolar paranız vardı. Sadece bu kadar mı vardı?

Semih Kaya           : Hayır daha fazla vardı. Ben 300 bin dolarlık kısmını bu yatırım fonuna dahil ettim. Daha sonra da Mayıs ayında 

Mahkeme Başkanı : Ne zaman verdiniz 300 bin doları?

Semih Kaya.          : Nisan ayında.

Mahkeme Başkanı : 2022 Nisan ayında. Sonra.

Semih Kaya.          : Evet 2022 Nisan ayında. Bana aynı şekilde resmi bir belge sundu. Üzerinde Denizbank anteti, Denizbank kaşesi ve kendisinin imzası bulunduğu bir belge sundu. Ben de parayı o şekilde Denizbank Florya şubesinde kendisine teslim ettim. Daha sonra da aynı şekilde aynı yıl Mayıs ayında 1.2 milyon Euro'luk kur korumalı mevduat hesabı açtırmıştım. Oğuz Atilla Bey adında Denizbank çalışanı ile iletişime geçmiştik. Sanırsam ki o paranın meblağsını gördükten sonra kendisi bana bu parayı aynı şekilde bu fona aktarıp yine ciddi şekilde nemalanacağını belirtti ve ben süresi dolmadan, yaklaşık 60 gün gibi bir süre kala kur korumalı mevduatımı bozup, kendisine Florya Metin Oktay Tesislerinde banka çalışanı olarak, özel bankacılık saklamalı fonda çalışan, hazinede çalışan kişi olarak Ali Yörük'e ve kendisi Seçil Erzan'a teslim ettim.

ALİ YÖRÜK İLE SEÇİL ERZAN BİRLİKTEYDİ

Mahkeme Başkanı: İkisine aynı anda mı teslim ettiniz? 

Semih Kaya.         : Evet ikisi birlikteydi.

Mahkeme Başkanı: Yıl kaçtı?

Semih Kaya.          : 2022 Mayıs ayı.

Mahkeme Başkanı : Bu arada da hiç hiç almadınız.

Semih Kaya            : Hayır almadım. Gerekli belgeleri aldım.

Mahkeme Başkanı : Kaç Euro verdiniz?

Semih Kaya: 1.2 milyon Euroyu dolara çevirip o günkü kur paritesi aynıydı diye hatırlıyorum. Bu araştırılabilir de. O şekildeydi. Kendisine teslim ettim. Ali Yörük ile birlikte. Hatta bunu da Florya Metin Oktay Tesislerinde. Sonra kendisi ayını tam hatırlamıyorum temmuz ya da ağustos da olabilir. Levent Büyükdere Şubesine tayininin çıktığını söyledi. Bankacılık seviyesinde genel müdürlüğe kadar yükseleceğini ve bankanın kendisine o yüzden özel müşterilerin daha fazla olduğunu belirttiği Levent Büyükdere Şubesine aldığını söyledi bize. Ve Florya Denizbank şubesindeki bütün hesaplarımı da kendisi doğrultusunda yaptığı görüşmelerle Levent Büyükdere Şubesine taşıdı. Daha sonra da aynı şekilde yine Levent Büyükdere şubesinde kendim ona 1.2’yi ve 300 bin doları teslim ettikten sonra hesabımda hiçbir giriş olmadığı için yeterli bir miktar yoktu. Tekrar fırsat fonunun açıldığını ve buraya girersek sözleşmelerle birlikte paramın sürekli nemalanacağını, ve bu işlemlerin bu şekilde devam edeceğini söyledi. O gün yurt dışında bulunan Çek Cumhuriyeti'nde Sparta Prag forması giydiğim için ülkemi de orada teslim ettim. Adıma hesap vardı. Oradaki hesabımdan tam net olarak rakamını hatırlamıyorum. Gerekli bütün belgelerin her birini de savcılığa sundum. İşlemlerin ne şekilde yapıldığını. Bütün her şey belgelidir zaten. Çek Cumhuriyetindeki hesabımdan Florya, Florya diyorum çok pardon Levent Büyükdere şubesine kendi hesabıma geçirdim.

Mahkeme Başkanı   : Ne kadar geçirdiniz?

Semih Kaya              : Tam net olarak hatırlamıyorum sayın Başkan ama 2. 2 milyon Euroluk gibi bir rakam transfer ettiğimi hatırlıyorum. Belki ufak tefek yanılmalar olabilir.

Mahkeme Başkanı : Oradan Çek Cumhuriyeti, bu arada hiç para almadınız. 300 bin dolar verdiniz, 1.2 milyon Euro verdiniz, 2.2 milyon Euro verdiniz o Çek Cumhuriyetindeki parayı ne zaman getirdiniz?

Semih Kaya        : Yani tam olarak tarihini hatırlamıyorum sayın Başkan. Onun gerekli tarihleri zaten dekontlarda bellidir.

“ALDIĞIM PARALAR OLDU”

Mahkeme Başkanı: Siz hiç para almadınız şu anda.

Semih Kaya           : Aldım. Aldığım paralar oluyordu sayın Başkan. Onların her birini de aynı şekilde Levent Büyükdere Şubesinde teslim alıp kendi hesabıma yatırıyordum ve bu hesapları.Aldığım miktarlar şu ana kadar tam net olarak aldığım rakam 3.5 milyon dolara yakın gibi. Belki küsuratlar yine olabilir dediğim gibi

Mahkeme Başkanı : Bunları tek seferde mi aldınız?

Semih Kaya.          : Hayır tek seferde değil. Parça parça aldım bunları. Bahsettiğim bu saklamalı fondan.

“EVİ BEN ALDIM”

Mahkeme Başkanı Semih Kaya’ya Bodrum’da aldığı evin parasını Seçil Erzan’ın ödediğini söylediğini belirtti. Bunun üzerine Kaya, bu ödemelerin kendi hesabından yapıldığını söyledi.

GPS’Lİ ÇANTA OLAYI

Atilla Baltaş’ın Seçil Erzan’a verdiği ve GPS cihazı takılı para dolu bavul olayı da Semih Kaya’ya soruldu. Bu olayla ilgili mahkemede ise şöyle diyalog yaşandı: 

Semih Kaya  : Kasım ayının 15 ydi diye hatırlıyorum. Yaklaşık 200 bin dolarlık bir ödeme teslim etti bana Seçil Erzan bankada. Normal bir getiri olduğu için kendi hesabıma yatırdım. Daha sonra da yatırdığım çantayı bana kendisi teslim etti. Çanta sende kalsın dedi.

Mahkeme Başkanı : Boş çantayı mı?

Semih Kaya.          : Evet ben de normal olarak çantayı arabamın arka bagajına koydum. Bagaja da değil hatta arka koltuğa koydum. O çanta da arabamda kaldı.

Mahkeme Başkanı: Neden boş çantayı aldınız.

Semih kaya.          : Kendisi çünkü. Kalsın dedi sende çanta. Bilmiyorum belki onun arkasında da bir kurgu olabilir. O zaman o şekilde hiçbir şey gibi bir düşüncem yoktu.

Mahkeme Başkanı: Yani orada o çantanın içindeki parayı o gün Denizbank hesabınıza yatırdınız.

Semih Kaya          : Doğrudur sayın Başkan. Doğrudur. Hatta şöyle bir şey var hatta ben televizyonlardan da Seçil Erzan'ın avukatının verdiği demeçlere baktım 550 bin dolar gibi bir miktarın, meblağnın olduğunu söylediler. Sanırsam cuma günkü duruşmada da Seçil Erzan bunun 200 bin dolar olduğunu belirtti kendisi.

Mahkeme Başkanı: Bu çanta nasıl bir çantaydı. Bavul mu yoksa laptop çantası mı?

Semih Kaya: Mavi Laptop çantası. Hatta bende görüntüleri de var. Kaydı da var. GPS'i çıkarırken almıştım. Çünkü arabamda bir şeyin ötmeye başladığını duydum. İster istemez insan çekiniyor böyle bir şey ile karşılaştığında. Daha sonra 17 Kasım olması gerekiyor, 17 ye bağlayan gece saat 00:03 te Seçil Erzan'ı aradım. Kendisine bu durumdan bahsettim. Bu çantayı Atilla Baltaş'ın ona teslim ettiğini, o çantanın Seçil Erzan'ın değil Atilla Baltaş'ın olduğunu ve şikayette bulunacağımı söyledim. Kendisi ile görüşme yaptım. Daha sonra Atilla Baltaş'ı da aradım. Kim olduğunu, neden böyle bir şey yaşadığımı sorgulamak için. Atilla Baltaş yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Benim çantam dedi

Mahkeme Başkanı :  Yani param sizde ne arıyor gibi bir şey söyledi mi?

Semih Kaya: Onu da söyledi. Ben de aynı şekilde belirttim. Ben nereden bileyim dedim sizin paranızın neden bende olduğunu. Daha sonra...Ertesi gün Bodrum'a gitmiştim. Evim inşaat aşamasındaydı. Durumların ne olduğuna bakmak için. GPS'nin hareket ettiği yerler gözlenebilir. Bunların araştırması tarafınızdan yapılmıştır zaten. O konuda gerçekten hiçbir problem yoktur. Uçakta eşim ile birlikte 16’sı sabah Bodrum'a doğru havalimanına gitmek için yola çıktım. Aracı otoparka teslim ettim. Gittim Bodrum'a eve baktım. Durumların ne olduğunu gözlemledim. Aynı gün tekrar İstanbul'a geldim. Zaten o GPS olayını da akşamında fark ettim.

Mahkeme Başkanı: Atilla Baltaş ile bir araya geldiniz mi?

Semih Kaya.          : Evet 17 si saati tam olarak net hatırlamıyorum o da kayıtlarda çıkıyordur diye tahmin ediyorum. Seçil Erzan'ın ofisinde hatta eşim de yanımdaydı. Birlikte bir görüşme yaptık. Kendisi daha önceden arabasında çantasının çalındığını ve aynı şekilde döviz işlemleri yaptığını ve herhalde döviz alıp satımı yapan bir ofis vardı galiba öyle bir beyanda bulunmuştu o gün bize. Aynı şekilde restoranlarının olduğunu da söyledi galiba kahvaltı restoranları varmış. Arabasında çantasını çalındığını bu yüzden çantalara GPS taktırdığını, o yüzden GPS nin bende olduğunu belirtti. Normal çalınmış bu belgeyi gösterdi bana ben de o yüzden üstesinde durmadım. Hatta Seçil Erzan'da telefonda kendisinin çok iyi, saygılı hatta şöyle bir terim de kullandı. Çok saf kalpli birisi olduğunu ve kendisinin ona aşk beslediğini bu yüzden de bir şekilde peşini kurtaramadığını belirtti.

SEÇİL ERZAN’LA YAZIŞMASINI OKUDU

Bu özel fonla ilgili Selçuk İnan’la görüşmesi olduğu iddialar üzerine Semih Kaya, şöyle konuşarak Seçil Erzan’la bu konu üzerinde yazıştığı mesajları okudu: “Selçuk abi ile ilgili hani çok defa Selçuk abi ile ilgili, Selçuk İnan'ı fona benim soktuğum ile ilgili enteresan haberler çıktı basın mensupları tarafından. Türkiye'de baya bir bu konuda üzerime de gelindi. Yazıyorum. 28 Eylül 2022. Çünkü öncesinden Selçuk abi beni aradığı için aramızda öyle bir konuşma geçmişti. " Ablacım Selçuk abi de giriyor mu? " diye yazıyorum. Seçil Erzan'ın verdiği cevap, " evet hoca söylemiş " Bu tabii ki de Seçil Erzan'ın beyanı. Senin için bir sakıncası var mı? Canım ben rahatsız oldum diye belirtiyor. Yok ablacım ne sakıncası olur sevindim tam tersi onun adına, bende yazıyor. Görüşmemiz de bu şekilde kayıt altına da alınabilir. Size de sunabilirim bunu sayın Başkan.” 

EVE NEDEN GİTTİN

Yine çok konuşulan detaylardan biri de Semih Kaya’nın Seçil Erzan’ın evine gitmesi olayıydı. Mahkeme başkanı da Whatsaap yazışmalarına göre de bu soruyu sordu. Kaya ise bu soruya şöyle cevap verdi: “Bir kere gittim. Mart ayında para çıktığını söyledi çünkü o dönemlerde,

bahsettiği tarihlerde hiçbir şekilde ödeme gelmiyordu. Ben de ödeme çıktı dedi o dönemlerde, Mart ayında yanlış hatırlamıyorsam 29’u gibiydi Riva Milli Takım Tesislerinde Antrenörlük kampındaydım. Herhalde kendince milli takım antrenörlüğü kampından çıkamayacağımı tahmin etti. Gelebilirsin diye bir mesaj attı. Yaklaşık yarım saat 40 dakika sonra da kendisinin evine gittim. Yaklaşık bi 15 dakika gibi bir süre kaldım. Kapısının önünde konuştuk. Her şeyin yoluna gireceğini, ödemelerin çıkacağını belirtti daha sonra da 15 dakika sonra kendim oradan çıktım. Hatta bunun görselleri de kamera kayıtlarını da herhangi bir para almadığımın kanıtı olarak inceleyebilirsiniz sayın Başkan.

“ALACAĞIM VAR”

Mahkeme Başkanı Semih Kaya’ya alacağının olup olmadığını sordu. Kaya, 3.5 milyon dolar aldığını, 500 bin dolar alacağı olduğunu iddia etti. Ne vaad edildi sorusuna ise Kaya şöyle şöyle cevap verdi: "Yaklaşık 10"

Milyon dolar gibi bir alacağımın olduğunu söyledi. Ara ara bu arada bunlar gerçekten yaşandı sayın Başkan. Kendi ekranından, bilgisayarından Levent Büyükdere Şubesinde paramın ne kadar olduğunu, ne kadar nemalandığını, bunların hepsinin bankanın hatlı telefonundan Fatin adında birisi ile yaptığı görüşmelerde benim T.C. Numaramı söyleyip saklamalı fonda oluşan hesap bilgisini de kendisi odasında bana belirtti. Burada yaklaşık 20 milyon dolar gibi bir rakam olduğu söylendi.

SEÇİL TARTAKLANDI MI?

Semih Kaya’ya Seçil Erzan’ın avukatı tarafından sorular soruldu. Daha sonra araya giren müşteki İbrahim Çağlar’ın avukatı Metin Aslan, “Semih Kaya, Seçil Erzan’a mobbing yaptı mı? Semih Seçil Erzan'ı tartakladı mı?” diye sordu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı da “ Fazla para aldınız mı? Mobbing yaptınız mı? Tartakladınız mı doğru evet.” Diye soruyu tekrarladı. Erzan’ın avukatı Nazlı Nadide Karaaslan ise “Efendim biz tartaklıyor diye bir ifade kullanmadık zaten” dedi. 

Buna karşılık Mahkeme Başkanı” Nasıl kullanmadınız avukat Hanım. Geçen celse müvekkiliniz tehdit edildiğini söyledi” dedi.

“SEÇİL ERZAN KİM Kİ BANA EV ALDIRACAK”

Mahkemede söz alan Seçil Erzan, Semih Kaya’nın ev alma olayı ile ilgili soru sordu. Yaşanan diyalog mahkemeye şöyle yansıdı:

Seçil Erzan: Sadece Semih'in bana şu cümleyi kurup kurmadığını söylemesini rica ediyorum. " Benim 3 milyon Eurom varken, 1 milyon dolarlık ev alırdım, 20 milyon dolarım olduğunu bildiğim için de şu kadar tutarlı bir ev almak zorundayım ve bu para bana gelmek zorunda, ne olursa olsun ben bunu kabul etmiyorum. Mutlaka bu para gelecek." diye bana söyledi mi söylemedi mi?

Mahkeme Başkanı : Söylediniz mi?

Semih Kaya: Söylemedim sayın Başkan şöyle açıklayabilirim. Ben yaklaşık 14 yıl boyunca üst düzey futbol oynadım. Ülkenin en büyük kulüplerinde, en büyük kulübünde de, yurt dışında da Çek Cumhuriyeti'nin en büyük kulübünde futbol oynadım. Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra benim sözleşmelere imza attığım meblağları, bedelleri gördükten sonra zaten benim öyle bir şeye ihtiyacım olmadığını çok net bir şekilde herkes anlayacaktır. Seçil Erzan kimdir ki bana ev aldıracak? Benim ne ihtiyacım var Seçil Erzan'ın bana ev aldırması ile ilgili bir şeye. Ben zaten o güce sahibim sayın Başkan.


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar

Çağlayan Adliyesi Semih Kaya Seçil Erzan