Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Semih Kaya ile Ali Yörük’ün para transferleri ortaya çıktı

Türkiye'nin konuştuğu milyonlarca dolarlık dolandırıcılık davasında Seçil Erzan'ın içinde GPS cihazı bulunan çantayı verdiği iddia edilen eski futbolcu Semih Kaya'nın tüm hesap hareketleri ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde, Semih Kaya’nın Ali Yörük’le yapılan tüm para transferleri ortaya konuldu. İfadesinde Semih Kaya’da para transferi yapmadığını iddia eden tutuklu şüpheli Ali Yörük’ün elde edilen bankadaki kamera kayıtları dosyaya girdi. İncelenen görüntülerde Ali Yörük’ün iki kez bankaya gelip parayı Semih Kaya’nın hesabına gönderdiği ayrıntıları dosyaya girdi. Kaya’nın da gelen paraları nereye gönderdiği soruşturmada detaylı yer aldı.

Semih Kaya ile Ali Yörük’ün para transferleri ortaya çıktı

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Yüksek kar getirili fon vaadiyle banka şube müdürü Seçil Erzan'ın bir numaralı sanık olduğu ve spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 mağdurlu davanın iddianamesinde yer almayan eski futbolcu Semih Kaya’yla ilgili soruşturmaya giren yeni detaylar ortaya çıktı. İddianamede, Seçil Erzan'ın ifadelerinde ismi geçen Semih Kaya'nın olaya ilişkin soruşturma aşamasında "müşteki" sıfatıyla ifade verdiği ortaya çıkmıştı.

HESAP HAREKETLERİ İNCELENDİ

Soruşturma kapsamında ifade veren Seçil Erzan, Semih Kaya ile menajeri Fırat Özdemir hakkında şok iddialar da bulunmuştu. Erzan, Semih Kaya’dan 3 milyon 200 dolar aldığını ve bu paranın tamamını kendisine ödediğini iddia etmişti. Ayrıca Semih Kaya’ya Ali Yörük üzerinde para gönderdiğini söyleyen Seçil Erzan,  Semih Kaya’nın kendisini tendit ederek daha fazla para aldığını ve yakasını kurtaramadığını söylemişti. Seçil Erzan’ın bu ifadesi doğrultusunda, Ali Yörük’ün ifadesi alındı ve Semih Kaya ile birlikte tüm hesap haraketleri incelendi.

Seçil Erzan'ın bu iddiaları üzerine soruşturma yapan Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Yörük’e yapılan sorgulamada "Semih Kaya’yı tanır mısınız? Semih Kaya tarafından ve tarafına herhangi bir para gönderildi mi?" sorusu soruldu. Ali Yörük bu soruya şu cevabı verdi. "Bu konuda çok şaşkınım. Semih Kaya tarafından hesabıma para gönderilmişti. Ancak bu paradan haberim yok. Zaman zaman Seçil’in yanına gittiğimde bankada bana bir takım dekontlara imza attırıyordu. Muhtemelen benim haberim olmadan Semih Kaya tarafından tarafıma para gönderilmiştir. Ayrıca benim de Semih Kaya’ya gönderdiğim tespit edilmiş ancak bu da doğru değildir. Ben Semih Kaya’ya ne para gönderdim ne de kendisinden para aldım."

HESAPLAR İNCELENDİ

Bu ayrıntılar üzerine Semih Kaya ile Ali Yörük’in banka hesaplarının olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Yapılan çalışmalarda Ali Yörük’ün Çorlu’da Denizbank şubesinde 26 Aralık 2005 tarihinde açılan bir hesap olduğu görüldü. Ali Yörük’ün incelenen hesap hareketlerinde 2020 yılından beri bir hareketin bulunmadığı ve kapalı durumda olduğu görüldü. Devam eden incelemelerde ise Ali Yörük yine banka müşterisi olan Semih Kaya ile aralarında para transferi olduğu ortaya çıktı.

SEMİH KAYA YÖRÜK’E PARA GÖNDERDİ

Semih Kaya ile ilgili yapılan incelemede, Kaya’nın  Denizbank Levent Şubesindeki  hesabı 17 Ağustos 2016 günü açıldı. Semih Kaya’nın hesap hareketleri incelemesinde; 1 Eylül 2022 tarihinde Semih Kaya’nın hesabına Commerzbank A.G.’den 920 bin Euro tutarında para geldi. 21 Eylül 2022’de bu tutardan 350 bin dolar Ali Yörük hesabına aktardı.

ALİ YÖRÜK GÖRÜNTÜLERİ SORUŞTURMADA

İfadesinde Semih Kaya’ya para göndermediğini iddia eden Ali Yörük’ün işlem için gittiği bankada kamera kayıtlarına ulaşıldı. Yapılan incelemede bu havaleden 6 gün sonra yani 27 Eylül 2022’de saat 14.24’te Ali Yörük Denizbank Levent Şubesi’ne gelerek Semih Kaya’nın hesabına 465 bin dolar parayı nakit olarak yatırdı. Ve bu olayda da Ali Yörük, elde edilen kamera görüntüleri ile sabitlendi. Görüntülerde Ali Yörük, para olan sırt çantası ile şubeye geldiği ve parayı Semih Kaya’nın hesabına yatırdıktan sonra ayrıldığı görüldü.

İKİNCİ KEZ YATIRDI

Aynı gün yani 27 Eylül 2022 tarihinde saat 16.05’te Ali Yörük, tekrar Denizbank Levent şubesine gelerek Semih Kaya’nın hesabına 260 bin dolar parayı nakit olarak yatırdı. Elde edilen kamera görüntülerin de Ali Yörük, elinde para dolu poşetle bankaya girdiği görülüyor. Parayı yatırdıktan sonra şubeden ayrıldığı görülüyor. Elde edilin tüm bu kamera görüntüleri soruşturma dosyasına konuldu. 

SEMİH KAYA VİLLA PARASI ÖDÜYOR

Semih Kaya iki işlem halinde kendisine yatırılan toplamda 725 bin doları 27 Eylül 2022 tarihinde döviz satışı yaptığı hesabına 13 milyon 371 bin 825 TL’yi  ‘ID Bodrum 9 nolu Yalının peşinatı” açıklaması ile Öztek Yapı A.Ş. firmasına gönderiyor.

İKİSİ İÇİN SORUŞTURMA DEVAM EDİLİYOR

Elde edilen tüm bu çalışmalar soruşturma dosyasında tek tek anlatılarak sıralandı. Soruşturma kapsamında Ali Yörük ile ilgili çalışmaların halen devam edildiği belirtildi. Öte yandan iddianamede adı geçmeyen ancak müşteki olarak ifadesi alınan Semih Kaya içinde ayrı bir soruşturma açılmıştı. Bu soruşturma kapmasında Aynan Akman’ında adı geçiyor.


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar

Denizbank Emre Belözoğlu Semih Kaya Seçil Erzan